Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια: Μια νέα βιομηχανία γεννιέται

Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια: Μια νέα βιομηχανία γεννιέται

0
Διαφήμιση

Συνολικά 277 νέες υπεράκτιες ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 1.045 (MW), συνδεθήκαν στην Ευρώπη κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2013. Η ισχύς αυτή είναι διπλάσια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2012, όταν μόλις 523,2 MW είχαν εγκατασταθεί.

Επιπλέον, εγκαταστάθηκαν 268 θεμελιώσεις και ανεγέρθηκαν χωρίς να συνδεθούν ακόμη, 254 ανεμογεννήτριες, κατά τη διάρκεια των πρώτων 181 ημερών του έτους.

“Οι υπεράκτιες εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας σημείωσαν σημαντική αύξηση σε σχέση με τους πρώτους έξι μήνες του περασμένου έτους”, δήλωσε ο Justin Wilkes, Διευθυντής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA). “Αλλά η χρηματοδότηση νέων έργων έχει επιβραδυνθεί με μόλις ένα μόνο έργο να έχει πετύχει ολοκλήρωση χρηματοδότησης μέχρι στιγμής φέτος. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη παραγγελιών για υπεράκτιες ανεμογεννήτριες, υποδομές και επί μέρους εξοπλισμό, αντανακλά την ρυθμιστική αβεβαιότητα στις βασικές αγορές υπεράκτιων αιολικών πάρκων, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο και τονίζει τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας αυτός.

“Η Υπεράκτια Αιολική Ενέργεια είναι μια νέα βιομηχανία, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, μειώνει τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και στην οποία η Ευρώπη κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως με τεράστιες δυνατότητες εξαγωγών. Ο ρυθμός εγκατάστασης δείχνει τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Υπεράκτια Αιολικής βιομηχανίας. Αλλά για την προσέλκυση επενδύσεων οι κυβερνήσεις πρέπει να παρέχουν ένα σταθερό κανονιστικό πλαίσιο και η ΕΕ πρέπει να θέσει ένα δεσμευτικό στόχο για τις ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για το 2030 “, δήλωσε ο κ. Wilkes.

Το σύνολο των υπεράκτιων εγκαταστάσεων στην Ευρώπη είναι σήμερα 6.040 MW, σε 58 αιολικά πάρκα σε δέκα χώρες – αυξημένο από 4.336 MW, τον Ιούνιο του 2012. Είκοσι ένα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα είναι υπό κατασκευή ή υπό προετοιμασία κατασκευής, συνολικής ισχύος 5.694 MW.

Οι 277 ανεμογεννήτριες που συνδεθήκαν πλήρως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013 βρίσκονται σε επτά(7) αιολικά πάρκα: Thornton Bank (BE), Gunfleet Sands 3 (UK), Lincs (UK), London Array (UK), Teesside (UK), Anholt ( DK), BARD offshore 1 (DE).

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here