Αρχική Ειδήσεις Επιστολή ΣΠΕΦ: Να εκπίπτει η εισφορά από τα έσοδα των επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών

Επιστολή ΣΠΕΦ: Να εκπίπτει η εισφορά από τα έσοδα των επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών

0
Διαφήμιση

Το αίτημα να εκπίπτει ολόκληρη η εισφορά του Ν. 4093 από τα έσοδα των επιχειρήσεων εντός της χρήσης που αφορά, ώστε οι ηλεκτροπαραγωγοί ΑΠΕ να μην καταβάλλουν φόρο εισοδήματος επί χρημάτων που δεν εισπράττουν και που αφορούν το 25 – 42% του κύκλου εργασιών τους, επαναφέρει με επιστολή του στους αρμόδιους υπουργούς, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ).

Ο Σύνδεσμος απευθύνει το αίτημά του με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και τους υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ειδικότερα, η επιστολή του ΣΠΕΦ έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της φημολογίας που έχει δημιουργηθεί στα ΜΜΕ περί πιθανότητας κατάργησης της έστω μερικής έκπτωσης της έκτακτης ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 4093/12 από τα έσοδα των επιχειρήσεων ΑΠΕ, όπως αυτή ρυθμίστηκε σε ορίζοντα πενταετίας μέσω του Ν. 4110/13 και παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας για ολική έκπτωση της εντός της χρήσης που αυτή αφορά, εστιάζουμε στο άρθρο 23 περί μη εκπιπτόμενων επιχειρηματικών δαπανών, παράγραφος (ζ), του υπό διαβούλευση ΚΦΕ που χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Ο φόρος εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένων του τέλους επιτηδεύματος και των έκτακτων εισφορών, που επιβάλλεται για τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε, καθώς και ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας που αναλογεί σε μη εκπιπτόμενες δαπάνες».

Επειδή η έκτακτη ειδική εισφορά αλληλεγγύης του Ν. 4093 έχει επιβληθεί επί του τζίρου των επιχειρήσεων και όχι επί των κερδών, εκτιμούμε πως η επίμαχη παράγραφος του ΚΦΕ προφανώς δεν την αφορά και πως δεν υπάρχει επίσης κάποια άλλη διάταξη που να άπτεται του θέματος στο πολυνομοσχέδιο, οπότε και θα συνεχίσει να ισχύει ο Ν. 4110 περί της πενταετούς απόσβεσης της από τα έσοδα.

«Για μία ακόμη φορά ωστόσο, επί τη ευκαιρία της προωθούμενης αναμόρφωσης του ΚΦΕ, σας ζητούμε ολόκληρη η εισφορά του Ν. 4093 να εκπίπτει από τα έσοδα των επιχειρήσεων εντός της χρήσης που αφορά, ώστε οι ηλεκτροπαραγωγοί ΑΠΕ να μην καταβάλλουν φόρο εισοδήματος επί χρημάτων που δεν εισπράττουν και που δυστυχώς πρωτόγνωρα αφορούν το 25 – 42% του κύκλου εργασιών τους» καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε επίσης:  Συναγερμός στην Κρήτη: Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ!
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥπεράκτια Αιολική Ενέργεια: Μια νέα βιομηχανία γεννιέται
Επόμενο άρθροΗ ελληνική φύση παραπαίει- το 70% των περιοχών Natura είναι στον αέρα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here