Αρχική Ειδήσεις Τα υδροπλάνα επιστρέφουν δυναμικά- Υδατοδρόμιο σχεδιάζει να αποκτήσει και ο ΟΛΠ

Τα υδροπλάνα επιστρέφουν δυναμικά- Υδατοδρόμιο σχεδιάζει να αποκτήσει και ο ΟΛΠ

0
Διαφήμιση

Κεντρικό υδατοδρόμιο αποκτά ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και για τη δημιουργία του αναμένεται να προκηρυχθεί σύντομα σχετικός διαγωνισμός.

Η απόφαση για την δημιουργία υδατοδρομίου στην περιοχή της Ακτής Βασιλειάδη, έχει ληφθεί και απομένει η έγκριση του Διοικητικού Συμβούλιου του Οργανισμού. Η δημιουργία του υδατοδρομίου θα προχωρήσει με διαγωνισμό, και όχι με ανάθεση όπως έχει γίνει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς εκτιμάται ότι είναι μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την δημιουργία του κεντρικού υδατοδρομίου της χώρας.

Την ίδια ώρα κινητικότητα υπάρχει και σε επιχειρηματικό επίπεδο μεταξύ των ενδιαφερομένων εταιρειών μια εκ των οποίων είναι και η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια», η οποία έχει ήδη αναλάβει την διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων σε Kέρκυρα, Παξούς, Eρείκουσα και Oθωνούς για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Η εταιρεία, βρίσκεται σε συζητήσεις για την κατασκευή και άλλων υδατοδρομίων σε νησιωτικές περιοχές της χώρας όπως Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικός, Σποράδες κ.ά.

Επίσης η Ελληνικά Υδατοδρόμια ανέλαβε για λογαριασμού του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας την αδειοδότηση του υδατοδρομίου της πόλης. Στόχος του «Ο.Λ.ΠΑ Α.Ε», είναι το υδατοδρόμιο Πατρών να αποτελέσει το κεντρικό υδατοδρόμιο και τη κύρια βάση λειτουργίας των υδροπλάνων για ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

συνεργασία

Παράλληλα, η ελληνική αεροπορική εταιρεία «Κ2 Smart Jets», που ειδικεύεται στις πτήσεις VIP με έδρα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά του 50% της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», τα στελέχη της οποίας έχουν αδειοδοτήσει τα πρώτα 12 υδατοδρόμια που λειτούργησαν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η «Κ2 Smart Jets», βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με την κατασκευαστική εταιρεία «Viking Air» στον Καναδά για την παραγγελία των πρώτων δύο ελληνικών υδροπλάνων τύπου Twin-Otter DHC-6-400, αξίας 12 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς άλλων τεσσάρων αεροσκαφών του ιδίου τύπου.  Τα πρώτα δύο υδροπλάνα  αναμένεται να παραδοθούν το 2015, ενώ σε βάθος χρόνου στοχεύει στην απόκτηση περίπου 15 υδροπλάνων. 

Το επόμενο διάστημα, πιθανότατα μέσα στον Αύγουστο, η εταιρεία θα φέρει –μέσω μίσθωσης- από τον Καναδά το πρώτο δικινητήριο υδροπλάνο, 19 επιβατικών θέσεων, το οποίο θα πραγματοποιήσει και τις πρώτες πτήσεις.

Σύντομα, όπως αποφασίσθηκε σε σύσκεψη στην Λευκάδα, ξεκινούν οι διαδικασίες επαναδειοδότησης και των υπολοίπων υδατοδρομίων που λειτουργούσαν έως το 2008 στα νησιά του Ιονίου.

Τέλος, ο δήμος Μήλου, ανέθεσε στην εταιρεία τη διερεύνηση της διεθνούς αγοράς για την επιλογή κατάλληλα διαμορφωμένου υδροπλάνου, για ιατρικές υπηρεσίες. Το υδροπλάνο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες για νοσοκομειακές μετακινήσεις των κατοίκων της Μήλου και των υπολοίπων νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.

Διαφήμιση