Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Στα σχολεία των ΗΠΑ το ελληνικό γιαούρτι

Στα σχολεία των ΗΠΑ το ελληνικό γιαούρτι

0
Διαφήμιση

Ελληνικό γιαούρτι θα σερβίρεται στους μαθητές των αμερικανικών σχολείων, αρχικά σε τέσσερις πολιτείες, με δυνατότητα να καθιερωθεί σε όλα τα σχολεία των ΗΠΑ εφόσον το πρόγραμμα ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Νέας Υόρκης, του Τενεσί, της Αριζόνα και του Αϊντάχο. Οι πολιτείες αυτές επελέγησαν, επειδή εκπροσωπούν διαφορετικές περιφέρειες της χώρας με μεγαλύτερη ή μικρότερη απόσταση από τους παρασκευαστές γιαουρτιού, γεγονός που θα βοηθήσει στις δοκιμές διανομής μέσα από διαφορετικά μοντέλα αποθήκευσης.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε κατατάξει τον Ιανουάριο το ελληνικό γιαούρτι στα γεύματα που μπορούν να προσφερθούν εναλλακτικά του κρέατος, επειδή είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πρωτεΐνες. Η κυβέρνηση Ομπάμα εισάγει το ελληνικό γιαούρτι στα αμερικανικά σχολεία, προκειμένου να προσφέρει μία υγιεινή επιλογή στο μενού των μαθητών.

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προμηθεύεται ελληνικό γιαούρτι για τα σχολεία που συμμετέχουν σε ομοσπονδιακό πρόγραμμα που επιχορηγεί τα σχολικά γεύματα.
«Σχολεία στη Νέα Υόρκη και στις άλλες τρεις αμερικανικές πολιτείες που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, θα δουν λίαν συντόμως ότι το ελληνικό γιαούρτι είναι μία οικονομικά προσιτή, αλλά και υψηλή σε διατροφική αξία επιλογή στο μενού των μαθητών» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας, Τσαρλς Σάμερ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε κάδο σκουπιδιών επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα- Στον Εισαγγελέα ο Δ/νων Σύμβουλος της κλινικής
Επόμενο άρθροΗ μουσική και οι συγχρονισμένες δραστηριότητες ευεργετούν την καρδιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ