Αρχική Καταστροφές Σε κάδο σκουπιδιών επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα- Στον Εισαγγελέα ο Δ/νων Σύμβουλος της...

Σε κάδο σκουπιδιών επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα- Στον Εισαγγελέα ο Δ/νων Σύμβουλος της κλινικής

0
Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, διευθύνων σύμβουλος κλινικής στο Αιγάλεω καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις στη διαχείριση ιατρικών αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σε συνεργασία με επιθεωρητές του ΥΠΕΚΑ, βρέθηκαν σε κάδους σκουπιδιών έξω από την κλινική σακούλες με επικίνδυνα απόβλητα όπως σύριγγες με αίμα, γάζες και χρησιμοποιημένο υγειονομικό υλικό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα απόβλητα ήταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, τα αδέσποτα αλλά και τους ανθρώπους καθώς βρίσκονταν αναμεμειγμένα με άλλα σκουπίδια και υπολείμματα φαγητού από το νοσοκομείο.

Μάλιστα, από τον έλεγχο προέκυψε ότι επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα βρέθηκαν και μέσα στην κλινική και συγκεκριμένα κοντά στην κουζίνα. Ο ψυκτικός θάλαμος αποθήκευσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων δεν λειτουργούσε και ήταν γεμάτος με υλικά, ενώ δεν υπήρχε σήμανση σε καμία συσκευασία.

Όπως διαπιστώθηκε, η μεταφορά των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων εντός της κλινικής δεν γινόταν με ειδικά τροχήλατα αλλά με καρότσι σούπερ μάρκετ, το οποίο βρέθηκε σε διάδρομο της κλινικής με σακούλες για οικιακά απορρίμματα που περιείχαν ιατρικά απόβλητα.

Με εντολή της Εισαγγελέως περιβάλλοντος διατάχθηκε η άμεση αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων. Συνολικά παρελήφθησαν 55 κουτιά με επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα, συνολικού βάρους 365 κιλών και πολλές άλλες σακούλες και κάδοι γεμάτοι με το επικίνδυνο υλικό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαφήμιση