Αρχική Ειδήσεις The Schwartz Foundation: Samos Young Artists Festival 2013

The Schwartz Foundation: Samos Young Artists Festival 2013

0
Διαφήμιση

Επτά μαγευτικές ημέρες και νύχτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες της Σάμου, από 7 έως 13 Αυγούστου. Ο λόγος για το Samos Young Artists Festival, που θα φιλοξενήσει επτά διαδοχικές συναυλίες στο υπέροχο αίθριο αρχαίο Θέατρο στο λιμάνι του Πυθαγορείου του νησιού.

Το φεστιβάλ χρηματοδοτείται από ιδιωτική πρωτοβουλία της οικογένειας Schwarz και υποστηρίζεται ενεργά από τοπικούς οργανισμούς και ιδρύματα καθώς και από τον Δήμο Σάμου. Για τον σχεδιασμό και την διαχείριση του Φεστιβάλ η οικογένεια Schwarz ίδρυσε πρόσφατα το Schwarz Foundation, Eλληνογερμανικό Πολιτιστικό Κοινωφελές Ίδρυμα.


To αρχαίο Θέατρο στο Πυθαγόρειο, Σάμος

Πρόκειται για την γεννηθείσα στην Ελλάδα, Chiona Xanthopoulou-Schwarz και το σύζυγό της Dr. Kurt Schwarz. Όπως αναφέρουν στην καλαίσθητη ιστοσελίδα του Ιδρύματός τους, www.schwarzfoundation.com, στόχο τους απότελεί η υποστήριξη και η προώθηση ανταλλαγής κουλτούρας και η παροχή ενός φόρουμ, όπου άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες μπορούν να έρθουν κοντά, χωρίς τείχη, χωρίς όρια.. Το συνολικό έργο του Ιδρύματος, πραγματώνει αυτό το στόχο, ανεβάζοντας τον πήχυ ψηλά και με τον εκθεσιακό χώρο Art Space Pythagoreion, όπου φέτος θα φιλοξενήσει από τις 20 Ιουλίου και έως τις 20 Οκτωβρίου, την έκθεση της ομάδας Slavs and TatarsΜια ιδιαίτερη πολυεπίπεδη έκθεση, με Σλαβικές, Καυκάσιες και επιρροές της Κεντρικής Ασίας, και με επίκεντρο την καταλυτική δύναμη της γλώσσας, ως αιτία δημιουγίας και διάλυσης. Αν βρεθείτε στο νησί, η επίσκεψη είναι must.

Για την 4η συνεχόμενη χρονιά διεξαγωγής του Samos Young Artists Festival, καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος προγράμματος, ο σπουδαίος βιολιστής Daniel Nodel. Ο Daniel Nodel κατάγεται από το Minsk της Λευκορωσίας, ζει και εργάζεται στη Γερμανία και είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας.

Πρόγραμμα Samos Young Artists Festival

Τετάρτη, 7/8 | Gitanes Blondes, Γερμανία
Πέμπτη, 8/8 | Camerata Smyrna Woodwind Quintet, Τουρκία
Παρασκευή, 9/8 | Olga Mishula (Cimbalom), Anastasia Feierlein (piano), Ρωσία
Σάββατο, 10/8 | Αramis Trio, Γερμανία
Kυριακή, 11/8 | Τetraktys , Ελλάδα
Δευτέρα, 12/8 | Caspar Frantz (πιάνο), Γερμανία
Τρίτη, 13/8 | Zaїde-Quartett, Γαλλία

Οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται στις 20:30, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.
Όλες οι πληροφορίες και ο χάρτης, στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ:
www.samosfestival.com

Διαφήμιση