Αρχική Ειδήσεις Πώς να φορτίσετε σωστά το κινητό σας και να «σώσετε» την μπαταρία...

Πώς να φορτίσετε σωστά το κινητό σας και να «σώσετε» την μπαταρία του

0
Διαφήμιση

Μακριά από τον… σωστό δρόμο βρίσκεται η συνήθειά μας να φορτίζουμε το κινητό μόλις η μπαταρία του αδειάσει εντελώς. Γενικότερα η πρακτική που επιλέγουμε για την φόρτιση του τηλεφώνου μας μάλλον οδηγεί στην καταστροφή του.

Όπως αναφέρει η έγκυρη ιστοσελίδα τεχνολογίας Gizmodo, η πλήρης αποφόρτιση και στη συνέχεια η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας «βλάπτει σοβαρά την υγεία» του τηλεφώνου μας. Αντίθετα για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών η ιστοσελίδα συστήνει αποφόρτιση της μπαταρίας μέχρι το 40% και στη συνέχεια φόρτιση μέχρι το80%.

«Η πλήρης φόρτιση σε τακτικά χρονικά διαστήματα δεν πρόκειται να κάνει την μπαταρία να εκραγεί, αλλά θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της», αναφέρει σε άρθρο του ο συντάκτης του Gizmodo Eric Limer.

Μάλιστα, ο ορθότερος τρόπος είναι, σύμφωνα με τον συντάκτη, οι χρήστες κινητών τηλεφώνων να διατηρούν όσο περισσότερο μπορούν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας τους άνω του 50% και να μεριμνούν ώστε η συσκευή να μην αποφορτίζεται ποτέ πλήρως.

Για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής ο ίδιος συμβουλεύει τους χρήστες να αποφεύγουν την ασύρματη φόρτιση και να προστατεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα από τη ζέστη και τον ήλιο, διευκρινίζοντας ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 15 βαθμοί Κελσίου.

Ο Limer καταρρίπτει επίσης τον «μύθο» της φόρτισης των καινούριων κινητών τηλεφώνων για 72 ώρες, εξηγώντας πως αυτό είναι ευεργετικό για τις μπαταρίες νικελίου και όχι για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που διαθέτουν οι πιο εξελιγμένες συσκευές.

Μεταξύ άλλων συμβουλεύει τους χρήστες σε περιοχές με χαμηλό σήμα να θέτουν το κινητό τους εκτός δικτύου ώστε να μην «χαλά» τη μπαταρία ψάχνοντας για σύνδεση, καθώς και να επιλέγουν χαμηλή ένταση κλήσης και να κλειδώνουν το κινητό τους.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here