Αρχική Ειδήσεις Πώς να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα

Πώς να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα

0
Διαφήμιση

Ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ των καλοκαιρινών διακοπών είναι οι φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα… και πόσο απέχουν οι απόπειρές μας από το «υπερθέαμα» που βλέπουν τα μάτια μας. Μην ανησυχείτε πολλοί λίγοι μη επαγγελματίες καταφέρνουν να απαθανατίσουν σε όλο του το μεγαλείο ένα ηλιοβασίλεμα, ωστόσο, υπάρχουν κάποια «μυστικά» για να τους… ξεπεράσετε.

Υπάρχουν πέντε πολύ απλά βήματα για να πετύχετε καλλιτεχνικές φωτογραφίες του ηλιοβασιλέματος, αρκεί να αλλάξετε οπτική στα πράγματα. Η αποτυχία είναι δεδομένη αν προσπαθήσετε να «τραβήξετε» τον ήλιο που «πέφτει»… ο μόνος τρόπος είναι να τον αγνοήσετε. Τι εννοούμε;

Μια πρώτη πρόταση είναι να κοιτάξετε πίσω σας. Παρότι ο άνθρωπος είναι «σχεδιασμένος» να κοιτάει μπροστά ίσως αυτή τη φορά αξίζει να διαφοροποιηθείτε. Κοιτάξτε πίσω σας ή πάνω σας κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος και δεν θα χάσετε. Ο ήλιος μπορεί να δύει μπροστά σας, αλλά ίσως είναι τα σύννεφα πίσω σας όπου καταγράφεται όλη η μαγεία και η «δράση» και όπου θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο ενδιαφέρουσα σύνθεση.

Οι «κυρίαρχες γραμμές» στο τοπίο μπορούν να σας δείξουν, επίσης, τον δρόμο για τη σωστή φωτογραφία. Είναι τα στοιχεία μέσα σε μια εικόνα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως επίκεντρο της φωτογραφία σας αλλά και της προσοχής αυτού που θα τη δει. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε τα βράχια στο βάθος.

Φτιάξτε μια ιστορία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που μια «εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις». Δεν χρειάζεται να «τραβάτε» απλές, ωραίες εικόνες οι οποίες όμως είναι στατικές. Πείτε μια ιστορία. Παρατηρήστε τι συμβαίνει γύρω σας και ενσωματώστε το στη φωτογραφία σας. Ένα παράδειγμα είναι ίσως να ενσωματώσετε τους θεατές στη φωτογραφία σας, κάποιον που «χαζεύει» το ηλιοβασίλεμα, κάποιον που ψαρεύει ή ότι άλλο «ανακαλύψετε».

Ψάξτε για σιλουέτες. Τα ηλιοβασιλέματα είναι πολύ ωραία στιγμή για να αναζητήσετε τις σιλουέτες των ανθρώπων καθώς ο «φωτισμός» βοηθάει ώστε να χάνονται τα χαρακτηριστικά τους. Είναι απίστευτο το «παιχνίδι» που δημιουργούν οι μορφές ανθρώπων ή πραγμάτων και αρκετά πρωτότυπες που παραπέμπουν σε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι. Ειδικά τα δέντρα είναι συχνά ένα καλό θέμα για σιλουέτες, ιδιαίτερα το χειμώνα, όταν έχουν φύγει όλα τα φύλλα.

Μπορεί να παρακολουθούμε το πιο λαμπρό ηλιοβασίλεμα στον κόσμο, αλλά αν το μόνο που δείχνει στη φωτογραφία σας, είναι το ηλιοβασίλεμα, η εικόνα σας είναι πιθανόν να δίνει την αίσθηση ότι κάτι λείπει. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε κάτι στο προσκήνιο. Τα στοιχεία που θα επιλέξετε μπορούν να προσθέσουν επιπλέον ενδιαφέρον σε μια σύνθεση. Τα ηλιοβασιλέματα είναι αρκετά μακρινά θέματα, γι αυτό τοποθετήστε κάτι άλλο στο προσκήνιο.

Τελικά, το ηλιοβασίλεμα δεν είναι μόνο η δύση του ηλίου αλλά ίσως περισσότερο το πώς συμμετέχουν οι άνθρωποι γύρω μας, η φύση και τα πράγματα σε αυτό.

Έρη Δρίβα

(Πηγή: http://lifehacker.com/how-to-take-sunset-photos-like-a-professional-644896090?utm_source=recirculation&utm_medium=recirculation&utm_campaign=afternoon)

Διαφήμιση