Αρχική Ειδήσεις Το οικολογικό μεγαλείο του έρωτα

Το οικολογικό μεγαλείο του έρωτα

0
Διαφήμιση

 Ένα οικολογικό θαύμα- μοναδικό μνημείο αγάπης- αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες στην  Αγγλική ύπαιθρο.Ο Άγγλος  WinstonHowes ,μετά τον αιφνίδιο θάνατο της γυναίκας του Janet, δημιούργησε ένα μυστικό κήπο από χιλιάδες  βελανιδιές σε σχήμα καρδιάς, ως μνημείο διαρκούς μνήμης σε εκείνην.

O Winston και η Janet παντρεύτηκαν το 1962. Μετά  από 33 χρόνια, το 1995, όταν η Janet έφθασε τα 50, η καρδιά της έπαθε ανακοπή και έπαψε ξαφνικά να χτυπάει.Τότε ήταν, που ο σύζυγος της αποφάσισε να σχηματίσει μια μεγάλη καρδιά από δέντρα σε χώρο 6 στρεμμάτων και μάλιστα από βελανιδιές που συμβολίζουν το αιώνιο στοιχείο.

Έτσι 17 χρόνια πριν, άρχισε μια μυστική  οικολογική κατασκευή στον χώρο των 116 στρεμμάτων του αγροκτήματος του που βρίσκεται κοντά στην περιοχή  Wickwar του Gloucestershire.Ο σχεδιασμός ήταν τέτοιος, ώστε στο περίγραμμα της φυσικής καρδιάς φυτεύτηκαν μεγαλύτερα δέντρα και στο εσωτερικό, σταδιακά νεότερα. Στην μέση του κήπου που δημιουργήθηκε φυτεύτηκαν εκατοντάδες νάρκισσοι ενώ προβλέφθηκε και ένας χώρος για τις στιγμές που ο Winston θα αφήνεται στις μνήμες της αγάπης του. Η είσοδος για το μυστικό της καρδιάς, είναι προσβάσιμη μόνο από ένα μονοπάτι που οδηγεί μέχρι την άκρη του.

Λεπτομέρεια: Ο σχηματισμός βλέπει προς το WottonHill, εκεί που η Τζάνετ πέρασε τα παιδικά της χρόνια.

Το πιο χαρακτηριστικό όλων είναι ότι όλο το εγχείρημα κρατήθηκε μυστικό και αποκαλύφθηκε τυχαία από τον 42χρονο αεροναύτη, τον Andy Collett, που πέταξε την περασμένη εβδομάδα, πάνω από την περιοχή. Ο Andy Collett, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν ανακάλυψε το σύμβολο της αγάπης κρυμμένο κάτω, ανάμεσα στα δέντρα: «Ήταν το πιο εκπληκτικό θέαμα που έχω δει ποτέ από τον ουρανό, είπε.Μια τέλεια καρδιά, μπροστά σου, κρυμμένη από τα μάτια του κόσμου. Δεν θα μπορούσες να ξέρεις ότι ήταν εκεί»

Ο 70χρονος πια Winston, μετά την δημοσιοποίηση του θέματος, δήλωσε: «Ήταν μια ιδέα, μια στιγμιαία έμπνευση που την υλοποίησα. Ένας διαρκής φόρος τιμής και ομορφιάς σε Εκείνη που θα είναι εδώ για πολλά χρόνια.»

Έλενα Ριζεάκου

Πηγές: http://www.dailymail.co.uk                                                                                                   

           http://www.theworldgeography.com

 

Διαφήμιση