Αρχική Ειδήσεις Οι υδρογονάνθρακες στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού ΠΕΚΑ και του Γ.Δ. της...

Οι υδρογονάνθρακες στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού ΠΕΚΑ και του Γ.Δ. της AAPG

0
Διαφήμιση

Οι εξελίξεις στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη και του Γενικό Διευθυντή Ευρώπης της American Association of Petroleum Geologists (AAPG), Jeremy Richardson.

 

Η AAPG, μετά από συνεννόηση με τον Έλληνα υπουργό, συμφώνησε να διοργανώσει το Νοέμβριο του 2013 στην Ελλάδα Συνέδριο και Έκθεση, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, για τα νεότερα ευρήματα και τις έρευνες σε Μεσόγειο, Κασπία, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η American Association of Petroleum Geologists είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία, με ιστορία 100 και πλέον ετών. Αριθμεί περίπου 38.000 εξειδικευμένα μέλη, γεωλόγους και γεωεπιστήμονες από 120 χώρες, που απασχολούνται αποκλειστικά στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.

Όπως επισημαίνει η AAPG, ο λόγος που επιλέχθηκε η Αθήνα για την διεξαγωγή του Συνεδρίου και της Έκθεσής της, είναι η πρόοδος και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, στελέχη των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε Μεσόγειο, Κασπία, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με εισηγήσεις τους θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν το πετρελαϊκό δυναμικό των συγκεκριμένων περιοχών και τις δυνατότητες παραγωγής Υδρογονανθράκων.

 

Στο συνέδριο της AAPG, θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 300 μέλη της παγκόσμιας πετρελαϊκής κοινότητας, εξέχοντα στελέχη των μεγάλων εταιρειών, γεωεπιστήμονες και γεωλόγοι εγνωσμένου κύρους, ενώ ως είθισται θα υπάρχουν μεταξύ των συμμετεχόντων παρουσιάσεις και συζητήσεις σχετικά με την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών και τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

 

Απ’ την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε ότι «είναι ενθαρρυντική και σημαντική η πρωτοβουλία της AAPG να οργανώσει το Συνέδριο και την Έκθεση της στη χώρα μας προσελκύοντας το ενδιαφέρον εξειδικευμένων πετρελαϊκών εταιρειών, γεγονός που δείχνει τόσο την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν στην Ελλάδα οι σημαντικοί παίκτες του τομέα αυτού, αλλά κι ότι η εικόνα της χώρας μας έχει ήδη αρχίσει να αποκαθίσταται στο εξωτερικό».

Διαφήμιση