Αρχική Ειδήσεις Ο αγωγός TAP στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού ΠΕΚΑ με τον...

Ο αγωγός TAP στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού ΠΕΚΑ με τον τούρκο πρέσβη

0
Διαφήμιση

Η μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του αγωγού TAP, βρέθηκε το μεσημέρι στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, με τον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς.

Ο αγωγός TAP αποτελεί τη συνέχεια του αγωγού TANAP που θα διασχίζει την Τουρκία και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Ελλάδας και Αλβανίας. Πεποίθηση του ΥΠΕΚΑ είναι ότι, ο αγωγός φέρνει πιο κοντά την Ελλάδα και την Τουρκία και σηματοδοτεί μια πιο στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται και για τις δύο χώρες, με επενδύσεις που αφορούν στα έργα κατασκευής και μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα έργα αυτά θα προχωρήσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Από την πλευρά του, ο τούρκος πρεσβευτής χαρακτήρισε την εξέλιξη που αφορά στην επιλογή του αγωγού TAP ως παράγοντα σταθερότητας για την περιοχή.

Επιπλέον, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας, εν όψει της 3ης συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας που θα συγκληθεί στις αρχές του 2014.

Συμφωνήθηκε ακόμα η ενεργοποίηση της Επιτροπής Ενεργειακού Συντονισμού που προβλέπεται από το Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο χωρών.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Μανιάτης αποδέχθηκε την πρόσκληση, που μετέφερε ο κ. Ουράς εκ μέρους του υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ, να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Τουρκία.

Διαφήμιση