Αρχική Ειδήσεις Μελέτη για τον έλεγχο των παγκοσμίων καιρικών συνθηκών χρηματοδοτεί η CIA

Μελέτη για τον έλεγχο των παγκοσμίων καιρικών συνθηκών χρηματοδοτεί η CIA

0
Διαφήμιση

Η δύναμη, και η επιρροή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, της πασίγνωστης ανά τον Πλανήτη CIA (Central Intelligence Agency) αποτελεί τη βάση πολλών θεωριών συνωμοσίας. Η είδηση, ότι η CIA φέρεται να χρηματοδοτεί, έστω και μερικώς, μια επιστημονική μελέτη Γεωμηχανικής για τον έλεγχο των καιρικών συνθηκών είναι απίθανο να περιορίσει τα σενάρια, αντίθετα αποτελεί τροφή για συζητήσεις και υποθέσεις σχετικά με τις πραγματικές δραστηριότητές της θρυλικής πια Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Αμερικανική ιστοσελίδα «MotherJones», η CIA συμμετέχει στην χρηματοδότηση μιας μελέτης από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών National Academy of Sciences (NAS) που θα ερευνήσει κατά πόσο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την Γεωμηχανική -που θεωρείται σκόπιμη και μεγάλης κλίμακας παρέμβαση στο κλιματικό σύστημα της Γης – για να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή.

Ο δικτυακός τόπος NAS περιγράφει τη μελέτη ως μια έρευνα σε «έναν περιορισμένο αριθμό των προτεινόμενων μεθόδων Γεωμηχανικής», συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών της Διαχείρισης Ηλιακής Ακτινοβολίας (SRM) και της Απομάκρυνσης του Διοξειδίου του Άνθρακα (CDR).

Σκοπός της μελέτης είναι να εξετασθούν «όλα τα σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις από την εγκατάσταση αυτών των τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών περιβαλλοντικών, οικονομικών καθώς και θεμάτων εθνικής ασφάλειας», σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Η Διαχείριση Ηλιακής Ακτινοβολίας είναι ένας θεωρητικός κλάδος της Γεωμηχανικής που στηρίζεται στην ιδέα της αντανάκλασης του ηλιακού φωτός, σε μια προσπάθεια να μπλοκαριστεί η υπέρυθρη ακτινοβολία και να σταματήσει η αύξηση της θερμοκρασίας.

Το κόστος του έργου φέρεται να είναι 630,000 δολάρια, τα οποία η NAS μοιράστηκε με τη CIA, την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας, και τη NASA, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η χειραγώγηση του καιρού ήταν πρόσφατα στην επικαιρότητα μετά από τους ισχυρισμούς ορισμένων Αμερικανών σχολιαστών ότι οι καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι στην Οκλαχόμα, μαζί με άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ο τυφώνας Sandy, δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας την κεραία του κτήματος Haarp στην Αλάσκα.

Εκπρόσωπος της CIA αρνήθηκε να σχολιάσει τη μελέτη NAS, αλλά η ιστοσελίδα, Mother Jones, υπογραμμίζει, πως είναι φυσικό, ένα τέτοιο θέμα όπως η κλιματική αλλαγή, να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της CIA, προκειμένου να κατανοηθεί καλύτερα το φαινόμενο και οι επιπτώσεις του στην εθνική ασφάλεια.

 

Πηγή:  http://www.independent.co.uk/

Διαφήμιση