Αρχική Ειδήσεις Γάλλοι ακτιβιστές της Greenpeace εισέβαλαν σε πυρηνικό εργοστάσιο

Γάλλοι ακτιβιστές της Greenpeace εισέβαλαν σε πυρηνικό εργοστάσιο

0
Διαφήμιση

Εισβολή σε πυρηνικό εργοστάσιο στο Τρικαστέν της Νότιας Γαλλίας έκαναν περίπου 20 ακτιβιστές της Greenpeace, οι οποίοι, ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να περάσουν την περίμετρο ασφαλείας του σταθμού, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές. Δώδεκα εξ αυτών συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Γαλλικής Ηλεκτρικής Εταιρείας (EDF) που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας καθώς και το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωσαν ότι οι ακτιβιστές δεν κατόρθωσαν να διεισδύσουν σε «ευαίσθητους» χώρους του σταθμού, όπως η αίθουσα ελέγχου λειτουργίας, ενώ η ενέργεια χαρακτηρίστηκε «επικοινωνιακή».

Οι ακτιβιστές ήταν χωρισμένοι σε τρεις ομάδες και σύμφωνα με εκπρόσωπο της Greenpeace εισήλθαν στον χώρο του σταθμού και άπλωσαν στο επίπεδο των αντιδραστήρων 1 και 3 πανώ που έγραφε «Ρικαστέν: πυρηνικό δυστύχημα» και «Φρανσουά Ολάντ: ο πρόεδρος της καταστροφής».

Η οικολογική οργάνωση ζητεί το κλείσιμο πέντε γαλλικών πυρηνικών σταθμών, ανάμεσά τους και του Τρικαστέν , καταγγέλλοντας κενά στον τομέα της ασφάλειας.

Διαφήμιση