Αρχική Καινοτομία Έλληνας μαθητής ανάμεσα στους 15 παγκόσμιους φιναλίστ του Google Science Fair 2013

Έλληνας μαθητής ανάμεσα στους 15 παγκόσμιους φιναλίστ του Google Science Fair 2013

0
Διαφήμιση

Για την πρώτη θέση στο μεγαλύτερο online επιστημονικό διαγωνισμό του κόσμου, διαγωνίζεται ο δεκαεπτάχρονος έλληνας μαθητής από την Αθήνα, Χαράλαμπος Ιωάννου με το project του «The exoskeleton glove».

Την ώρα που μιλάμε ο διαγωνισμός μετρά 15 διεθνείς φιναλίστ, δηλαδή 5 από κάθε ηλικιακή κατηγορία και ανάμεσά τους ο Χαράλαμπος. Το θέμα του Google Science Fair 2013, ήταν «90 τρόποι για να αλλάξετε τον κόσμο». Αποτελεί τον μεγαλύτερο επιστημονικός online διαγωνισμό του κόσμου και ο Χαράλαμπος διαγωνίζεται για το μεγάλο βραβείο που περιλαμβάνει: ένα 10ήμερο ταξίδι στα νησιά Γκαλαπάγκος με την αποστολή του National Geographic, υποτροφία ύψους $50.000 δολαρίων, μία hands-on εμπειρία σε έναν από τους συμμετέχοντες οργανισμούς (LEGO, CERN ή Google) και επιχορήγηση για το σχολείο του αξίας 10.000 δολαρίων! Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 και ο στόχος της Googleείναι να προωθήσει μια σειρά νέων επιστημόνων.

Το project του, ένα «εξωσκελετικό γάντι», ενισχύει και στηρίζει την κίνηση της ανθρώπινης παλάμης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από αναπηρία στο άνω μέρος του χεριού. Η κεντρική ιδέα της πρότασής του είναι ότι ένας μεταλλικός σκελετός σε σχήμα γαντιού, θα φοριέται από τον χρήστη και αφού θα τοποθετείται στο σωστό σημείο -ώστε να πιέζει τους αισθητήρες κίνησης- θα μπορεί να ανιχνεύσει το κινητικό ερέθισμα του χρήστη, το οποίο στη συνέχεια θα ενισχύεται με τη χρήση των «σερβοκινητήρων».

Σε σχετική δήλωσή του «Μια μέρα είδα τη γιαγιά μου να προσπαθεί να πιάσει το χειριστήριο της τηλεόρασης και να γλιστράει από τα δάχτυλά της, αφού πάσχει από μια χρόνια αναπηρία του άνω χεριού. Αυτό με παρακίνησε να προσπαθήσω να φτιάξω μια συσκευή, προκειμένου να την βοηθήσω. Η νίκη στον διαγωνισμό του Google Science Fair θα με ενθαρρύνει να συνεχίσω να δημιουργώ projects που θα κάνουν τη ζωή των ανθρώπων ευκολότερη και καλύτερη ενώ το χρηματικό έπαθλο και η αναγνώριση, θα δώσουν σίγουρα τεράστια ώθηση στην καριέρα μου. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η νίκη αυτή θα με βοηθήσει στην προώθηση, την ολοκλήρωση και την μαζική παραγωγή του project μου, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο»

Διαφήμιση