Αρχική Ειδήσεις Εξαφανίζονται οι πεταλούδες στις ΗΠΑ

Εξαφανίζονται οι πεταλούδες στις ΗΠΑ

0
Διαφήμιση

Χωρίς …πεταλούδες κινδυνεύουν να μείνουν οι Αμερικανοί αφού τα χημικά εντομοκτόνα που ψεκάζονται αφειδώς σε όλη την χώρα απειλούν να τις εξαφανίσουν.

Οι οικολογικές οργανώσεις έχουν σημάνει συναγερμό, μπροστά στο ενδεχόμενο να ξεμείνει η χώρα από τη δροσιά και την χάρη των πολύχρωμων …κυριών που ανά τους αιώνες υπήρξαν οι αγαπημένες μούσες των ποιητών, των μουσικών και αποτελούν το σύμβολο της μεταμόρφωσης, της ομορφιάς και του …goodluck!

Το U.S. Fishand Wildlife Service ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι δύο υποείδη πεταλούδας είναι πιθανόν να εξαφανιστούν στη Νότια Φλόριντα, την οποία ορισμένοι εντομολόγοι επισημαίνουν ως το σημείο μηδέν για τον αριθμό των ειδών πεταλούδας που βρίσκονται στα πρόθυρα του αφανισμού.

Τουλάχιστον ένα είδος πεταλούδας έχει εξαφανιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τα δύο υποείδη στη Νότια Φλόριντα. Δεκαεπτά είδη και υποείδη αναφέρονται ως απειλούμενα σε εθνικό επίπεδο, και δύο αναφέρονται ως απειλούμενα.

Η απώλεια του κατάλληλου φυσικού περιβάλλοντος είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς και τα ψεκαστικά σπρέι, ιδίως αυτά που χρησιμοποιούνται από τους Δήμους και τους ιδιοκτήτες ακινήτων για τον έλεγχο των κουνουπιών.

Για τον Laurie Davies Adams, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Pollinator, ( μια ομάδα αφιερωμένη στην διατήρηση των εντόμων όπως, σκώροι, μέλισσες και πεταλούδες), η εξήγηση για την μείωση της πεταλούδας είναι απλή:

“Αν δεν έχουν μέρος για να φωλιάσουν, αν δεν έχουν μέρος για να γεννήσουν τα αυγά τους και αν δεν έχουν τα λουλούδια για να πάρουν τη γύρη που χρειάζονται, είτε λόγω της ξηρασίας ή της πρώιμη ανθοφορίας, τότε, είστε στο πρόβλημα», δήλωσε ο Adams.

Η ίδια απειλή εξαφάνισης που μαστίζει τις πεταλούδες αφορά και σε άλλους φυσικούς πληθυσμούς στις ΗΠΑ, όπως σαλαμάνδρες, βατράχους και φρύνους που φθήνουν όλο και περισσότερο, μαζί με τις μέλισσες και άλλα έντομα.

Μετά τις …πολύχρωμες βασίλισσες οι Αμερικανοί κινδυνεύουν να χάσουν και τους ….πρίγκιπες βατράχους!

Σε μια πρόσφατη Αμερικανική Γεωλογική Μελέτη, εκτιμάται ότι επτά είδη αμφιβίων θα μειωθούν κατά 50%, αν το σημερινό ποσοστό της μείωσης, που τροφοδοτείται από τη χρήση των φυτοφαρμάκων και την απώλεια των ενδιαιτημάτων, συνεχιστεί.

Η χρήση φυτοφαρμάκων έχει, επίσης, οδηγήσει σε κατάρρευση και άλλα είδη εντόμων, όπως, σφήκες, σκαθάρια και ιδιαίτερα τις μέλισσες.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ: Τουλάχιστον 25.000 άγριες μέλισσες, βρέθηκαν, πρόσφατα, νεκρές σε ένα πάρκινγκ στο Όρεγκον, κατά τη διάρκεια της …Εθνικής Εβδομάδας Pollinator, που ξεκίνησε τις 18 Ιουνίου.

Απόδοση:Ελενα Ριζεάκου

(Πηγή: Washington Post http://www.washingtonpost.com/national/health-science/butterfly-decline-signals-trouble-in-environment/2013/06/30/b86b8cf4-da8c-11e2-a9f2-42ee3912ae0e_story.html)

Διαφήμιση