Αρχική Ειδήσεις ΕΕΤΤ: Ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε περιβαλλοντικές τεχνολογίες

ΕΕΤΤ: Ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε περιβαλλοντικές τεχνολογίες

0
Διαφήμιση

Τη δυνατότητα να υιοθετήσουν περιβαλλοντικές τεχνολογίες και να μειώσουν τα ετήσια ανταποδοτικά τέλη, έχουν οι ταχυδρομικές εταιρείες.

Η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο των ενισχυμένων αρμοδιοτήτων που της προσδίδει το νομικό πλαίσιο και προωθώντας δράσεις για την ανταγωνιστική ανάπτυξη της ταχυδρομικής αγοράς, ενθαρρύνει τις επενδύσεις των επιχειρήσεων σε αντιρρυπαντικές και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Συγκεκριμένα, στους κανονισμούς Γενικών και Ειδικών Αδειών της ΕΕΤΤ για την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών προβλέπεται ότι τα ποσά που έχουν επενδυθεί από εταιρίες σε αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και φιλικά προς το περιβάλλον μέσα, δύνανται να αφαιρούνται από το ποσό των ακαθαρίστων εσόδων που δηλώνουν στην Αρχή, μειώνοντας ανάλογα τα ετήσια ανταποδοτικά τέλη.

Το μέτρο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται, μετά από απόφαση της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ, σε μεγάλη εταιρεία ταχυμεταφορών η οποία προχώρησε σε επένδυση για την εισαγωγή υγραεριοκίνησης σε 61 βενζινοκίνητα φορτηγά Ι.Χ., που χρησιμοποιεί. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑτμοσφαιρική ρύπανση: 2 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως
Επόμενο άρθροΚαλύτερη και αποτελεσματικότερη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για ζητήματα περιβάλλοντος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ