Αρχική Καταστροφές Ανησυχία για διαρροή ραδιενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό

Ανησυχία για διαρροή ραδιενέργειας στον Ειρηνικό Ωκεανό

0

Ραδιενεργά στοιχεία σε πολύ υψηλά επίπεδα καταγράφηκαν στο νερό που έχει συγκεντρωθεί στη βάση των αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο Νταΐτσι της Φουκουσίμα, σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία Tepco.

Αναλυτικότερα, ηTokyo Electric Power (Tepco)υπολόγισε τα επίπεδα ραδιενεργών στοιχείων που εκπέμπουν ακτίνες βήτα, όπως το στρόντιο 90 σε επίπεδα της τάξης των 3.000 Μπεκερέλ ανά λίτρο.

Τα ραδιενεργά στοιχεία εντοπίστηκαν σε υγρό που ελήφθη την περασμένη Παρασκευή (28/6) από σημείο ανάμεσα στους αντιδραστήρες και τη θάλασσα. Η εταιρεία δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει εάν το ραδιενεργό νερό καταλήγει στη θάλασσα.

Τα επίπεδα αυτά είναι αρκετές δεκάδες φορές υψηλότερα του ανώτατου ορίου που έχει οριστεί για το θαλασσινό νερό. Οι συγκεκριμένες μετρήσεις έδειξαν πως τα ραδιενεργά στοιχεία είναι υπερδιπλάσια σε σύγκριση με τις προηγούμενες, ενώ η εταιρεία δεν διευκρινίζει αν υπάρχει διαρροή στον Ειρηνικό Ωκεανό και να δεσμεύεται για ενίσχυση των ελέγχων.

Υπενθυμίζεται ότι το πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταΐτσι επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011 στην βορειοανατολική Ιαπωνία.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here