Αρχική Ειδήσεις Το ΥΠΕΚΑ υποδέχεται την Παγκόσμια Μέρα Περιβαλλοντος στο Σύνταγμα και μας περιμένει

Το ΥΠΕΚΑ υποδέχεται την Παγκόσμια Μέρα Περιβαλλοντος στο Σύνταγμα και μας περιμένει

0
Διαφήμιση

Το ΥΠΕΚΑ για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τον Δήμο Αθηναίων, συντονίζει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με στόχο την επικοινωνία του μηνύματος της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, αλλά και με προοπτική να δώσει μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ανάγκη του ανθρώπου να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του στο χώρο που ζει, προστατεύοντας και βελτιώνοντάς τον, σε μια δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, αλλά και για το περιβάλλον.

Μετατρέπει λοιπόν σημεία αναφοράς της πόλης μας, όπως η πλατεία Συντάγματος ή το Θησείο, σε εργαστήρι περιβαλλοντικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού, με τη συμμετοχή του έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου, την τελευταία και βασικότερη ημέρα, όπου σε εκπαιδευτικές και διαδραστικές εκδηλώσεις, με παιχνίδια, προβολές και ενημέρωση για μικρούς και μεγάλους.

Κομβικό σημείο το κέντρο της πλατείας Συντάγματος, με μια μία κατασκευή – τον ιστό της πόλης – με ένα γιγαντιαίο δέντρο στο κέντρο, περιστοιχισμένο από δεκάδες πολύχρωμα λουλούδια. Φιγούρες παιδιών με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος «αγκαλιάζουν» το κεντρικό έκθεμα και ακτινωτά τα 4 παρτέρια – θεματικές ενότητες – με θέμα την ανακύκλωση (κάδοι ανακύκλωσης για γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, τηγανέλαια, ηλεκτρικούς λαμπτήρες), τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (ποδήλατο, μέσα μεταφοράς) και το λαχανόκηπο σε συνδιασμό με μονάδα οικιακής κομποστοποίησης. Ένα πέμπτο παρτέρι με το μήνυμα του UNEP «think.eat.save» θα βρίσκεται στην έξοδο του μετρό.

Σε διαφορετικά σημεία της πλατείας θα βρείτε επιδαπέδια περιβαλλοντικά παιχνίδια, εργαστήριο σποράς με φύτευση φυτών που θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες, εργαστήρι ανακύκλωσης χαρτιού και εργαστήρι οικιακής κομποστοποίησης. Ταυτόχρονα, θα διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας παιχνίδι – κυνήγι θησαυρού! – με στόχο την καλύτερη γνωριμία των συμμετεχόντων με την πόλη και το αστικό περιβάλλον.

Στο τέλος της εκδήλωσης, Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 21:30, θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνη η ταινία ντοκιμαντέρ HOME, ενώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), θα παρουσιάσει στιγμή το συνολικό έργο του, όπου και στην προκειμένη περίπτωση, η συμβολή στην οργάνωση και υλοποίηση των δράσεων και εκδηλώσεων ήταν πολύτιμη.

Φέτος, για μια μέρα, ας αντιληφθούμε το μήνυμα που θα προσπαθήσουν να μας περάσουν, γιατί αυτό το μήνυμα λέει πως «..η χώρα μας είναι ένας τόπος ευλογημένος, με τεράστιο φυσικό πλούτο και δυναμικό σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Είναι ένας πλούτος που μας έχει χαριστεί απλόχερα, και οφείλουμε να τον αξιοποιήσουμε προστατεύοντάς τον παράλληλα, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον».

Αναλυτικά για την Κυριακή 09.06.2013,
μεταξύ 18:00-21:30
& σε διαφορετικά σημεία της πλατείας Συντάγματος..

..Επιδαπέδια περιβαλλοντικά παιχνίδια
..Εργαστήριο σποράς
..Εργαστήριο ανακύκλωσης χαρτιού
..Εργαστήριo οικιακής κομποστοποίησης
..Εργαστήριο Origami με την κοινωνική ανθρωπολόγο, συγγραφέα, εικαστικό και
εκπαιδευτή «οριγκάμι», Μυρτώ Δημητρίου
..Φουσκωτό πάρκο ανακύκλωσης
..Διαδραστικό παιχνίδι ανακύκλωσης
..Η μασκότ της Ανακύκλωσης
..Στις 19:00 η φιλαρμονική του Δήμου θα μας προσφέρει μουσικό πρόγραμμα
..Στις 20:00 ο Αθλητικός Σύλλογος Θρακομακεδόνων «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» θα εκτελέσει
χορογραφία ρυθμικής γυμναστικής στο τραγούδι της ανακύκλωσης
..Παράλληλα, θα διεξάγεται στο κέντρο της Αθήνας παιχνίδι – κυνήγι θησαυρού – με
στόχο την καλύτερη γνωριμία των συμμετεχόντων με την πόλη και το αστικό
περιβάλλον. Τόπος εκκίνησης είναι η πλατεία Συντάγματος στις 18:00.
..Ταυτόχρονα, επιδαπέδια παιχνίδια θα βρίσκονται και στην πλατεία Μοναστηρακίου και
στο Θησείο, έξω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού.
..Τη μέρα θα κλείσει η προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ HOME σε γιγαντοοθόνη στην
πλατεία Συντάγματος στις 21:30.

& ξεχωριστά, τη Δευτέρα 10 Ιουνίου από τις 19:00, στηρίζει τα Εγκαίνια του Eco Art Festival «Tra(n)shformation – Περιττά Περίτεχνα» στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης  Τέχνης.

Θα δείτε:
•Διεθνή Έκθεση Φωτογραφίας,
•Έκθεση Έργων τέχνης φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών της χώρας και μαθητών,
•Κινηματογραφικές ταινίες ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ ECOFILMS στη μνήμη της Ιδρύτριας και Καλλιτεχνικής του διεύθυντριας Λουκίας Ρικάκη.  

Το φεστιβάλ και η έκθεση θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή  16 Ιουνίου
κατά τις ώρες Τρίτη έως Κυριακή: 11.00 ‐ 19.00, Πέμπτη: 11.00 ‐ 22.00.
(Βασ.  Γεωργίου  Β  17  ‐  19  Ρηγίλλης,  Αθήνα, 10675 | 2109242111‐3)

Διαφήμιση