Αρχική Ειδήσεις Το Κτηματολόγιο παραχωρεί γεωχωρικά δεδομένα στη WWF

Το Κτηματολόγιο παραχωρεί γεωχωρικά δεδομένα στη WWF

0
Διαφήμιση

Γεωχωρικά δεδομένα προς το WWF Ελλάς παραχωρεί δωρεάν ο Οργανισμός Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (ΟΚΧΕ), με σκοπό τα δεδομένα αυτά να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση και ενδυνάμωση των δράσεων και άλλων περιβαλλοντικών ΜΚΟ καθώς και ενεργών πολιτών.

 

Το WWF Ελλάς, σε συμφωνία με τους σχετικούς όρους χρήσης, θα αξιοποιήσει αυτά τα δεδομένα για την υποστήριξη δράσεων της οργάνωσης όπως ενδεικτικά η λειτουργία της νομικής ομάδας, η διαδικτυακή εφαρμογή ΟΙΚΟΣΚΟΠΙΟ, το δίκτυο νησιωτικών υγρότοπων, ο σχεδιασμός δράσεων προστασίας και διαχείρισης στο πεδίο και η διαμόρφωση προτάσεων περιβαλλοντικής πολιτικής.

Το άνοιγμα των γεωχωρικών δεδομένων του Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού της 3ης Ιουνίου 2013 προς φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, αποτελεί εξαίρετο δείγμα καλής πρακτικής σε ό, τι αφορά την εξωστρέφεια και κυρίως την υγιή και αποδοτική διαδραστική σχέση των κρατικών φορέων με την κοινωνία. «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δ.Σ. του ΟΚΧΕ, που αναγνωρίζει τη χρησιμότητα της παροχής πληροφόρησης και την ανάπτυξη συνεργασιών για τη βελτίωση του γνωστικού υπόβαθρου για το περιβάλλον, με μεγάλη σημασία για το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών και την ενίσχυση της εγκυρότητας των πολιτικών για το περιβάλλον και τη χρήση του χώρου. Στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, προσβλέπουμε στην ανάληψη αντίστοιχων πρωτοβουλιών και από άλλους δημόσιους φορείς», σημειώνει ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

Διαφήμιση