Αρχική Καινοτομία Πρώτη θέση από Ελληνική ομάδα στο Nasa Space Apps Challenge. Αποστολή: Θερμοκήπιο...

Πρώτη θέση από Ελληνική ομάδα στο Nasa Space Apps Challenge. Αποστολή: Θερμοκήπιο στον Άρη

0
Διαφήμιση

Την πρώτη θέση στην κατηγορία «Best Mission Concept» (Σύλληψη ιδέας καλύτερης αποστολής) στον διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας της NASA International Space App Challenge 2013, κέρδισε το «Popeye on Mars», ένα αεροπονικό θερμοκήπιο που αναπτύχθηκε από ομάδα Ελλήνων νεαρών επιστημόνων και εξαιτίας του, ίσως δούμε επιτέλους και σπανάκι να καλλιεργείται σύντομα στον Άρη!

Μια σημαντική διάκριση, καθώς στη διοργάνωση παγκοσμίως, συμμετείχαν 9000 άτομα. Ο αρχικός αριθμός υποβαλλόμενος προτάσεων ήταν 770 και από αυτές μόλις 134 προτάθηκαν για διάκριση. Τελικά, επιλέχθηκαν 5 ως καλύτερες στην κατηγορία τους και μια από αυτές ήταν και το διακριθέν «Popeye on Mars». To International Space App Challenge 2013 αποτελεί ετήσια εκδήλωση της NASA που φέτος έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου 2013 σε 83 πόλεις του κόσμου. Στην Αθήνα διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (Σ.Ε.Α) και το hackerspace.gr.

Τι είναι όμως το “Popey on Mars“. Πρόκειται για έναν ανοιχτού κώδικα λεπτομερή σχεδιασμός θερμοκηπίου με σκοπό την λειτουργία του στις αντίξοες συνθήκες της επιφάνειας του Άρη. Μέσω αεροπονικού συστήματος αναπτύσσεται σπανάκι, το οποίο παράγει οξυγόνο που συλλέγεται σε ειδική φιάλη. Είναι ενεργειακά αυτόνομο, χρησιμοποιώντας ως πηγή ενέργειας το ηλιακό φως και έχει κύκλο ζωής 45 ημέρες περίπου, με δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του μετά από βασικές εργασίες συντήρησης.


Εικόνα από την παρουσίαση του “Popeye on Mars”


Την νικητήρια ομάδα αποτελούν οι: Βαγγέλης Χλιάρας, Παναγιώτης Μπαϊράμης, Μάνθος Παπαματθαίου, Θεμιστοκλής Καραφασούλης, Λυδία Πολύζου, Χάρις-Κλειώ Κόρακα, Σωτήριος Παναγιώτου, Αγησίλαος Ζησιμάτος και Αλφρέδος-Παναγιώτης Δαμκαλής.

Για λεπτομέρειες για το project και τη διοργάνωση, στο http://hackerspace.gr

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών γιορτάζει την 5η Ιουνίου
Επόμενο άρθροΒροχή δυο μηνών σε μόλις δυο ημέρες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ