Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών γιορτάζει την 5η Ιουνίου

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών γιορτάζει την 5η Ιουνίου

0
Διαφήμιση

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει ενεργά και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και παίρνει πρωτοβουλίες για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την δενδροφύτευση, την ανακύκλωση, στηρίζει τη Βραυρώνα και διοργανώνει διαγωνισμό ανακύκλωσης για τους εργαζομένους του.


Συγκεκριμένα, θα τον δούμε να συμμετέχει:

→Σε εθελοντική φύτευση και καθαρισμό του παραλιακού πάρκου της Αρτέμιδος, σε συνεργασία με το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, με ομάδα εθελοντών και θα προσφέρει φυτά, υλικά και μέσα μεταφοράς για τη φύτευση 600 νέων καλλωπιστικών φυτών και δένδρων με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της περιοχής, καθώς και τοπικών ομάδων εθελοντών.

→Σε πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα σχολεία των Σπάτων και της Αρτέμιδος, όπου και φέτος, επιβραβεύει τα σχολεία τoυ ενοποιημένου πλέον Δήμου για την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό και οργανώνοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2012 οι μαθητές ανακύκλωσαν 4,5 τόνους χαρτιού ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 40 τόνους χαρτιού.

→Σε μονοήμερο Διαγωνισμό Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους του αεροδρόμιου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των εργαζομένων και της ενίσχυσης του προγράμματος ανακύκλωσης.

→Στην παροχή Υποτροφιών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου για 11η συνεχή χρονιά, χορηγεί 2 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Περιβάλλοντος καιμε αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση, με στόχο την ενθάρρυνση και ενίσχυση της ακαδημαϊκής έρευνας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

→Σε εκδήλωση στον υγρότοπο της Βραυρώνας, στις 9 Ιουνίου, όπου υποστηρίζει και συνεργάζεται με το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα με υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη φύση του υγροτόπου, περιήγηση του υγροτόπου, δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και απελευθέρωση πουλιών που ανάρρωσαν μετά από περίθαλψη.

Διαφήμιση