Αρχική Ειδήσεις Με τον αγωγό TAP η μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου

Με τον αγωγό TAP η μεταφορά του αζέρικου φυσικού αερίου

0
Διαφήμιση

Η κοινοπραξία Σαχ Ντενίζ επέλεξε τον αγωγό TAPγια τη μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της BP στο Αζερμπαϊτζάν, την Γεωργία και την Τουρκία, Gordon Birrell και μεταδίδει το Reuters.

Το έργο της κατασκευής του αγωγού, που σχεδιάστηκε πριν μια δεκαετία, αντανακλά τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για απεξάρτηση από τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία, σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ενημέρωση για το θέμα αναμένεται από το αρμόδιο υπουργείο ΠΕΚΑ εντός της ημέρας.

Ο αγωγός, που θα καλύπτει απόσταση 870 χλμ., θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας. Κατά προσέγγιση χωρίζονται σε 550 χιλιόμετρα στην Ελλάδα, 210 χιλιόμετρα στην Αλβανία, 105 χιλιόμετρα στο υποθαλάσσιο τμήμα στην Αδριατική Θάλασσα και 5 χιλιόμετρα στην Ιταλία. Το μεγαλύτερο υψόμετρο από το οποίο θα περάσει ο TAP θα είναι τα 1.800 μέτρα στα αλβανικά όρη, ενώ το βαθύτερο σημείο που θα υποδεχτεί το υποθαλάσσιο τμήμα θα είναι τα 810 μέτρα.

Οι πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου αναμένεται να παραδοθούν το 2019.

Η επιλογή του ΤΑΡ, στον οποίο συμμετέχουν η νορβηγική Statoil, η ελβετική AXPO και η γερμανική E.ON Ruhrgas. έναντι του Nabucco West βασίζεται στην σαφή οικονομοτεχνική του υπεροχή και στο γεγονός ότι από εμπορικής άποψης συμφέρει περισσότερο.

Διαφήμιση