Αρχική Ειδήσεις Η πιο γλυκιά και συγκινητική εκδήλωση για το Περιβάλλον

Η πιο γλυκιά και συγκινητική εκδήλωση για το Περιβάλλον

0
Διαφήμιση

Το Σάββατο 8 Ιουνίου, στην Καστοριά και 10:00-14:00 το πρωί, θα δούμε τους μικρούς μαθητές και τους συγγενείς τους, τρίτης ηλικίας να παίζουν μαζί και να συμμετέχουν σε μια σειρά από δράσεις για το περιβάλλον, με αναφορά στη λίμνη της Καστοριάς και την ανακύκλωση.

Ο λόγος για την ημερήσια εκδήλωση «Παίζω και μαθαίνω» για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που θα συνοδεύονται από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και θα πραγματοποιηθεί στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Δήμου Καστοριάς που περιβάλλει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Καστοριάς με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Την εκδήλωση οργανώνει το ΚΠΕ Καστοριάς, στο πλαίσιο της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, ενώ οργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Συμμετέχουν 23 εκπαιδευτικοί από το 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς, το Νηπιαγωγείο Πολυκάρπης, το Νηπιαγωγείο Μαυροχωρίου, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς καθώς και όλα τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Καστοριάς.

Στους μικρούς μαθητές θα δοθούν αναμνηστικά της ημέρας, που θα κατασκευάσουν μόνοι τους με τη βοήθεια των συγγενών τους της τρίτης ηλικίας.

Διαφήμιση