Αρχική Τεχνολογία Η Νέα Υόρκη φορτίζει τα κινητά της με ήλιο

Η Νέα Υόρκη φορτίζει τα κινητά της με ήλιο

0
Διαφήμιση

Φαίνεται πως στη Νέα Υόρκη, θα ανησυχούν λιγότερο αν θα τελειώσει η μπαταρία του κινητού αυτό το καλοκαίρι, αφού χάρη σε ένα πρωτότυπο δοκιμαστικό trial, ήδη εγκαταστάθηκαν ηλιακοί φορτιστές για smartphones σε διάφορα σημεία της πόλης, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί τον επόμενο μήνα.

Το project οφείλεται στην AT&T, την εταιρεία ηλιακής τεχνολογίας Coal Zero και την design εταιρεία του Brooklyn, Pensa. Τα σημεία ηλιακής φόρτισης είναι 25 και θα παραμείνουν για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτά, είναι κατανεμημένα στις περιοχές Brooklyn, Manhattan, Queens, Staten Island και Bronx. Κάθε ένα διαθέτει 3 ηλιακά πάνελ που αποθηκεύουν την ηλιακή ενέργεια σε μπαταρίες λιθίου, ώστε η εγκατάσταση να παρέχει αδιάκοπα ρεύμα. Μπορούν να συνδεθούν όλα τα γνωστά smartphone, μεταξύ των οποίων οι συσκευές Android, iPhone και Blackberry.

Λέγεται ότι η ιδέα προήλθε από τον καταστροφικό τυφώνα Sandy, όταν η ΑΤ&Τ έπρεπε να βρει λύσεις παροχής ενέργειας για επικοινωνίες για να διευκολύνει τους πληγήσαντες νεοϋορκέζους. Το πρόγραμμα είναι δοκιμαστικό και ίσως στο μέλλον δούμε μόνιμες εγκαταστάσεις προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες πολλών ατόμων. Θα αποτελλούσε τέλειο παράδειγμα προς μίμηση και για ηλιόλουστες χώρες, όπως η δική μας.

 

Διαφήμιση