Αρχική Ειδήσεις Φίδια-ρομπότ ήρθαν για να μας σώσουν!

Φίδια-ρομπότ ήρθαν για να μας σώσουν!

0
Διαφήμιση

Ποιος γκατζετάκιας κομπιουτεράς δε θα ονειρευόταν ένα φίδι-ρομπότ για κατοικίδιο; Στα συν ότι δε θα υπήρχε κίνδυνος να πνίξει το αφεντικό του, όπως ένα πραγματικό φίδι! Εκτός, αν το ρομπότ ήταν εξοπλισμένο με μικροσκοπικά ψαλίδια και νυστέρια, οπότε σε αυτή την περίπτωση… είναι ακόμα πιο «φιλικό»!!! Και αυτή είναι και μια από τις επικρατούσες εκδοχές που προτίμησαν και οι ερευνητές του Carnegie Mellon University, σύμφωνα με σχετικό video στο reuters.com.

Ρομπότ σε σχήμα φιδιού λοιπόν, αντιγράφουν την κίνηση των ερπετών, ώστε να επιτρέψουν στον άνθρωπό την πρόσβαση σε μέρη που μόνο ένα ερπετό θα μπορούσε να χωρέσει. Ήδη, κάποια παρόμοια σε σχήμα ρομπότ έχουν χρησιμοποιηθεί σε δύσκολες ιατρικές επεμβάσεις, με την ίδια λογική που χρησιμοποιούνται μικρές κάμερες σε διάφορες εγχειρίσεις ρουτίνας. Τα «απλά» φίδια ρομπότ έχουν εφευρεθεί εδώ και μια δεκαετία, οπότε δεν είναι απίθανο κάποιος φίλος της τεχνολογίας να έχει φτιάξει ένα για «συντροφιά». Όμως, μέχρι τώρα δεν είχαν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες του σχεδίου, στην κατεύθυνση που επιχειρούν οι ερευνητές.

Πέρα από τις εφαρμογές στην ιατρική, τα φίδια ρομπότ υπόσχονται εντατική συνεισφορά σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή ανάγκες εντοπισμού και διάσωσης ανθρώπων, τραυματιών και ζώων, όπου θα μπορούν να προσφέρουν εικόνα – μέσω του απομακρυσμένου δέκτη/χειριστή και πολλά άλλα, ανάλογα τις τροποποιήσεις και βελτιώσεις που στο μέλλον θα υποστούν.

Διαφήμιση