Αρχική Ειδήσεις Green Week 2013: cleaner air for all

Green Week 2013: cleaner air for all

0
Διαφήμιση

Οι Βρυξέλλες, υποδέχονται την Διεθνή Συνάντηση “GREENWEEK”, με φετινό θέμα «Καθαρότερος αέρας για όλους». Πρόκειται για το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο πάνω στην Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Πολιτική, με νέο σημείο διεξαγωγής, το “EggConferenceCentre” των Βρυξελλών, όπου από τις 4 έως και τις 7 Ιουνίου, η ποιότητα του αέρα θα έχει την τιμητική της.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, πολλές υπερβάσεις σε θέματα ποιότητας αέρα, εξακολουθούν να σημειώνονται στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα πρόκειται για υπερβάσεις σε συγκεντρώσεις σωματιδίων, τροποσφαιρικού όζοντος και διοξειδίου του αζώτου. Φέτος λοιπόν, θα γίνει μια ανασκόπηση της πολιτικής που αφορά την ποιότητα του αέρα, και θα εστιάσει στην εξεύρεση τρόπων βελτίωσης του αέρα που αναπνέουμε.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία, το συνέδριο “GreenWeek” καθιερώθηκε ως «το γεγονός που δεν πρέπει να χάσεις» για οποιονδήποτε σχετίζεται με τους τομείς περιβαλλοντικής πολιτικής. Μέσα από ευγενή αντιπαράθεση και ανταλλαγή πρακτικών προσφέρει νέες βελτιωμένες κατευθύνσεις στα θέματα που πραγματεύεται. Μόνο πέρυσι, συμμετείχαν 3.100 άτομα από κυβερνήσεις, εταιρείες, βιομηχανία, Μ.Κ.Ο., ακαδημαϊκούς και Μ.Μ.Ε. Επιπρόσθετα, είναι πάντα ανοικτό στο κοινό και η συμμετοχή είναι δωρεάν.  Φέτος, παράλληλα με τη λειτουργία workshops και διαδραστικών ομάδων, θα φιλοξενήσει μια Έκθεση με 40 περίπου περίπτερα όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πράσινες επιχειρηματικές λύσεις, δράσεις Μ.Κ.Ο., τοπικών φορέων, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σωμάτων, για όλη την διάρκεια των τεσσάρων ημερών του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή και συμμετοχές [ Env-greenweek@ec.europa.eu ]

Διαφήμιση