Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Ελληνικές γεύσεις στη Νέα Υόρκη

Ελληνικές γεύσεις στη Νέα Υόρκη

0
Διαφήμιση

Τριάντα οκτώ ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις από τον κλάδο των Τροφίμων-Ποτών θα εκπροσωπήσουν, από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, τη χώρα μας στη Διεθνή Έκθεση Summer Fancy Food Show 2013, στη Νέα Υόρκη. Τη διοργάνωση της επίσημης ελληνικής συμμετοχής έχει αναλάβει ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ), με την κατασκευή του περιπτέρου που θα στεγάσει τις ελληνικές πιχειρήσεις, προβάλλοντας το επίσημο branding του ελληνικού κλάδου τροφίμων και ποτών «Taste like Greece».

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ελληνικού περίπτερου, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα αναδείξουν την ποιότητα ελληνικών γαστρονομικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, τα αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα φρούτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με «πρεσβευτές» το ελληνικό γιαούρτι και την ελληνική φέτα, το κρασί, τα αλίπαστα κ.ά.

Παράλληλα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε γευστικές δοκιμές κρασιών πρεσβευτών της ελληνικής γης με την παρουσία sommelier, στο πλαίσιο των δράσεων προώθησης του ελληνικού κρασιού στην αγορά της Βορείου Αμερικής, μέσω του χρηματοδοτούμενου από την ΕΕ Προγράμματος της ΚΟΑ, που πραγματοποιούν από κοινού ο ΟΠΕ και η ΕΔΟΑΟ (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου).

Ο ΟΠΕ, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη προβολή των επιχειρήσεων της ελληνικής αποστολής, δημιουργεί κατάλογο των επιχειρήσεων της αποστολής όπου δίνονται πληροφορίες για τα ελληνικά προϊόντα. Επίσης, σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο πλάνο με διαφημιστικές καταχωρήσεις σε αμερικανικά και ελληνικά, ξενόγλωσσα, κλαδικά περιοδικά, παρουσίαση ελληνικών προϊόντων σε ηλεκτρονικό κλαδικό περιοδικό, καθώς και αφιερώματα για την ελληνική γαστρονομία, το ελληνικό κρασί και τα ελληνικά τρόφιμα εν γένει. Ο στόχος είναι τόσο η ενίσχυση της συγκεκριμένης εκθεσιακής παρουσίας της Ελλάδας, όσο και η περαιτέρω ανάπτυξη και καθιέρωση της εικόνας των ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η Διεθνής Έκθεση Summer Fancy Food Show, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα του κλάδου τροφίμων-ποτών της Β.Αμερικής, πραγματοποιείται φέτος στη Νέα Υόρκη και θα φιλοξενήσει περίπου 2.400 εκθέτες από 80 χώρες, που θα αναδείξουν τις νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά τροφίμων και ποτών.

Διαφήμιση