Αρχική Ειδήσεις Gazprom: Δεν ήταν επαρκείς οι εγγυήσεις για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ

Gazprom: Δεν ήταν επαρκείς οι εγγυήσεις για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ

0
Διαφήμιση

Την απόφασή της να μην υποβάλλει δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ ανακοίνωσε και επίσημα η ρωσική Gazprom, ενώ από ελληνικής πλευράς έγινε γνωστό ότι θα υπάρξει νέος διαγωνισμός για την εταιρεία.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. M. Παπαγεωργίου ανακοίνωσε ότι υπήρξε μόνο μία δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ, της αζέρικης SOCAR, ενώ ανέφερε ότι ίσως επανεξεταστεί ο χρόνος πώλησης των ΕΛΠΕ, που διατηρούν ποσοστό 35% στην ΔΕΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «Ναυτεμπορική» η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ τελικά διότι δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ελληνικής εταιρείας δεν θα επιδεινωθεί έως τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς της.

«Όλες οι τυπικές διαδικασίες και διατυπώσεις για την ολοκλήρωση της αγοράς της ΔΕΠΑ μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού μπορούν να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Gazprom Σεργκέι Κουπριάνοφ, συμπληρώνοντας ότι «ήδη τώρα η εταιρεία έχει σοβαρά προβλήματα από μη πληρωμές καταναλωτών, θα απαιτηθεί αναδιάρθρωσή της για την αποκοπή των παραρτημάτων της ΔΕΣΦΑ, ενώ στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δεν παρασχέθηκαν εγγυήσεις ότι δεν θα επιδεινωθεί το υπάρχον καθεστώς κρατικών ρυθμίσεων για τη ΔΕΠΑ».

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν σημαντικούς κινδύνους, που επηρεάζουν την αξία της εταιρείας, εκτίμησε ο εκπρόσωπος της Gazprom.

Επίσης, στον διαγωνισμό δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά ούτε η δεύτερη εταιρεία που είχε εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, η M&M των ομίλων Motor Oil-Μυτιληναίου.

 

Διαφήμιση