Αρχική Ειδήσεις To Green Project συναντά το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

To Green Project συναντά το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

0
Διαφήμιση

Σε λίγη ώρα, τα επίσημα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Φωτογραφίας «TranshFORMATION: Περιττά – Περίτεχνα», στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στα πλαίσια του Eco Art Festival. Και δε θα μπορούσαν να λείπουν οι φωτογραφίες του Γιάννη Τζώρτζη, που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών “πράσινων φωτογραφικών οδοιπορικών” της Green Project, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO, από την Αθήνα στο Πεκίνο, στο Κέϊπ Τάουν και στο Βόρειο Ακρωτήριο.

Τα οδοιπορικά αυτά αποσκοπούν να διατυπώσουν μιαν «άλλη αισθητική άποψη» για την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων. Μέσα από ποικίλες φωτογραφικές απεικονίσεις, η GP επιδιώκει να αναδείξει τη φύση και τον άνθρωπο ως αδιαίρετο «χωροχρονικό όλον». Μακρινά και γειτονικά φυσικά και αστικά τοπία, χώροι αναψυχής, βιομηχανικές περιοχές, μοναχικές ανθρώπινες παρουσίες, ατέρμονοι δρόμοι… Ένα ταξίδι εικόνων μέσα στον άνθρωπο των αρχών του 21ου αιώνα. Με την ευρεία χρήση των social media και τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Green Project Gallery, η φωτογραφία προσεγγίζεται ως εργαλείο διεθνούς διαπολιτιστικής επικοινωνίας διαφορετικών καλλιτεχνικών εκφράσεων και κοινών περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Φυσικά, ανάμεσά τους φωτογραφίες πολλών άλλων αξιόλογων φωτογράφων, αλλά και Έκθεση Έργων τέχνης των φοιτητών ελληνικών Σχολών Καλών Τεχνών και μαθητών. Στα πλαίσια του Eco Art Festival, θα προβάλλονται κινηματογραφικές ταινίες ντοκιμαντέρ, του Φεστιβάλ ECOFILMS και στη μνήμη της Ιδρύτριας και Καλλιτεχνικής του διεύθυντριας Λουκίας Ρικάκη.

Εγκαίνια: Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, 19:00

Διάρκεια φεστιβάλ: 10.06.2013 -16.06.2013

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή: 11:00 – 19:00,
                              Πέμπτη: 11:00 – 22:00.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Βασ. Γεωργίου Β 17 – 19 Ρηγίλλης, Αθήνα

Διαφήμιση