Αρχική Ειδήσεις Δωρεάν ενεργειακοί έλεγχοι στη Ρόδο 1 και 2 Ιουλίου

Δωρεάν ενεργειακοί έλεγχοι στη Ρόδο 1 και 2 Ιουλίου

0
Διαφήμιση

Το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Ενέργειας Ρόδου θα πραγματοποιήσουν την 1η και 2α Ιουλίου δωρεάν ενεργειακούς ελέγχους στις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου με στόχο την διάχυση της πολύ πετυχημένης δράσης και στις περιοχές εκτός πόλεως Ρόδου. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα κατά τόπους ΚΕΠ.

Οι ενεργειακοί έλεγχοι είναι επισκέψεις στις κατοικίες που πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό και έχουν τη μορφή συζήτησης για τις συνήθειες ως προς τη χρήση ενέργειας. Έχουν διάρκεια περίπου μία ώρα και στοχεύουν στην ενημέρωσή των πολιτών για την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων με μηδενικό κόστος που μπορεί να επιτευχθεί υιοθετώντας μια πιο ενεργειακά αποδοτική συμπεριφορά.

Για την επιλογή των τριών (3) κατοικιών θα γίνει κλήρωση. Στις υπόλοιπες κατοικίες θα δύναται να διενεργήσουν ενεργειακούς ελέγχους ομάδα εθελοντών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι ενεργειακοί έλεγχοι αποτελούν βασικό άξονα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Ρόδου σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακά αποδοτική συμπεριφορά. Η εκστρατεία αναπτύχθηκε από το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και με εκπροσώπους τοπικών φορέων από τον χώρο της αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης αλλά και με τεχνικούς, επιστήμονες και μελετητές του νησιού που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.

Ημέρες Διενέργεια των ενεργειακών ελέγχων

Διαφήμιση