Αρχική Ειδήσεις Αποκτήστε απαλά χείλη εύκολα και οικονομικά

Αποκτήστε απαλά χείλη εύκολα και οικονομικά

0
Διαφήμιση

Το καλοκαίρι έχει ήδη φτάσει και μαζί του έφερε ήλιο, θάλασσα αλλά και πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η συχνή κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και της επιδερμίδας. Δεν είναι, όμως, αρκετή για την ενυδάτωση των χειλιών.

Η επιφάνεια των χειλιών είναι πιο λεπτή και πιο ευαίσθητη από την υπόλοιπη επιδερμίδα. Έτσι, η έκθεση στον ήλιο προκαλεί φθορά, απώλεια της φυσικής τους υγρασίας καθώς και πρόωρη γήρανση. Οι ρωγμές που εμφανίζονται πολύ συχνά στην επιφάνειά τους είναι αποτέλεσμα της ξηρότητας και δείγμα της ανάγκης για ενυδάτωση. Οι δερματολόγοι συνιστούν τα ακόλουθα:

– Έχετε πάντα μαζί σας ένα lipbalmμε δείκτη αντηλιακής προστασίας και βιταμίνες για να προστατεύετε και να θρέφετε την επιφάνεια των χειλιών.

– Φροντίστε να αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ και στη συνέχεια να ενυδατώνετε τα χείλη με το lipbalm σας.

– Περιποιηθείτε τα χείλη σας με λίγα λεπτά απολέπισης κάθε εβδομάδα. Χρησιμοποιείστε μια καθαρή οδοντόβουρτσα, απλώστε το scrub και τρίψτε με απαλές κινήσεις.

Το ecozen.gr σάς προτείνει ένα εύκολο σπιτικό scrub. Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Αναμειγνύετε τα υλικά καλά, απλώνετε το μείγμα στα χείλη και τα τρίβετε απαλά για λίγα λεπτά με τη βοήθεια της οδοντόβουρτσας. Ξεπλένετε και ενυδατώνετε τα χείλη με το lipbalm.

Η διατροφή αποτελεί για ακόμα μία φορά σημαντικό παράγοντα. Φροντίστε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε όπως είναι το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ηλιόσποροι, το μοσχάρι, τα σπαράγγια.

Νερό, νερό, νερό! Έχετε μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό στο γραφείο, στο σπίτι, στη βόλτα. Ο οργανισμός σας το έχει ανάγκη.

Σταυρούλα Βέρδα

Διαφήμιση