Αρχική Υγεία - Διατροφή Το πρώτο Δ.Σ. της Εταιρείας Υπερθερμικής Ογκολογίας

Το πρώτο Δ.Σ. της Εταιρείας Υπερθερμικής Ογκολογίας

0
Διαφήμιση

Διακεκριμένοι επιστήμονες, ως επί τo πλείστον πανεπιστημιακοί, με πλούσιο ερευνητικό και κλινικό έργο στη μάχη κατά του καρκίνου, αποτελούν πλέον το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Εταιρείας Υπερθερμικής Ογκολογίας, που συστήθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο με σκοπό το συντονισμό της έρευνας και της εκπόνησης εργασιών, ώστε η χώρα μας να γίνει διεθνώς κέντρο επιστημονικής αναφοράς για την υπερθερμία.

 

Στις αρχαιρεσίες για την συγκρότηση Δ.Σ της Εταιρείας αναδείχθηκαν :

  • Πρόεδρος, ο κ. Βασίλης Κουλουλίας Επίκουρος Καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών,
  • Αντιπρόεδρος, ο κ. Νικόλαος Ουζούνογλου Καθηγητής Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου ,
  • Γενικός Γραμματέας, ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης Παθολόγος Ογκολόγος πρώην διευθυντής ογκολογικής Θεαγενείου Θεσσαλονίκης ,
  • Ταμίας, ο κ. Ιωάννης Κούβαρης καθηγητής Ακτινοθεραπείας Πανεπιστημίου Αθηνών και
  • Μέλος, η κα Κυριακή Πιστεύου-Γομπάκη, καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθύντρια Ακτινοθεραπείας στο ΑΧΕΠΑ

Επίσης, Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Ελεγκτηκής Επιτροπής της Επιστημονικής Εταιρείας εξελέγη ο κ. Αίας-Θεόδωρος Παπασταύρου, χειρουργός Ώτων, Ρινός, Λάρυγγος (aias.hyperthermia@gmail.com)

Ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Επιστημονικής Εταιρείας Υπερθερμικής Ογκολογίας είναι περισσότεροι από 40 επιστήμονες (καθηγητές ιατρικών σχολών από όλη την χώρα, Διευθυντές του ΕΣΥ , όπως και διακεκριμένοι ακτινοθεραπευτές και ογκολόγοι), που ένωσαν τις δυνάμεις τους, την εμπειρία τους και τις γνώσεις για να καθιερώσουν και στην Ελλάδα την διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο καταπολέμησης του καρκίνου, την Ογκο-υπερθερμία.

Πρόκειται για μία μέθοδο που δεν έχει αρνητικές συνέπειες τόσο για τον για τον ασθενή, όσο και για τους χειριστές των μηχανημάτων, η οποία μπορεί να εφαρμόζεται παράλληλα και συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους κατά του καρκίνου, όπως την Χημειοθεραπεία , την Ακτινοθεραπεία, (τη δράση των οποίων ενισχύει), αλλά και τη Χειρουργική. Για τον λόγο αυτό, η υπερθερμία χαρακτηρίζεται πλέον ως ο τέταρτος θεραπευτικός πυλώνας της ογκολογίας .

Η θεραπευτική πράξη της υπερθερμίας έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (6/9/2011) και η σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ για την κάλυψη του κόστους από τα ασφαλιστικά ταμεία έγινε στις 31 Αυγούστου 2012 (ΦΕΚ 2408, απόφαση Υ4α/48545). Η τιμολόγηση βάσει ΦΕΚ είναι:

Ολοσωματική υπερθερμία: 800 ευρώ ανά συνεδρία.

Περιοχική υπερθερμία: Επιπολής εφαρμογή 60 ευρώ ανά συνεδρία, εντωβάθει εφαρμογή 120 ευρώ ανά συνεδρία.  

Ωστόσο απομένει να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας ώστε οι ασθενείς, που σήμερα επιβαρύνονται εξολοκλήρου το κόστος της θεραπείας τους , να εισπράξουν τα χρήματα από τα ταμεία τους.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι επικαιροποιημένοι και πολύ χρήσιμοι για την παρακολούθηση του σημαντικού αυτού ζητήματος:

onco-hyperthermia.gr

facebook: Ογκο-υπερθερμία ΑΕ

Twitter: @oncothermia

Διαφήμιση