Αρχική Ειδήσεις “Πράσινα” λόγια. .

“Πράσινα” λόγια. .

0
Διαφήμιση

Επιμέλεια: Μαρία Αλιβιζάτου

Όλοι πλέον μιλούν για την προστασία του πλανήτη μας. Aπό τον δημοφιλέστερο πολιτικό, τον πιο διακεκριμένο καθηγητή, μέχρι το πιο μικρό παιδί που του είπαν στο σχολείο ότι το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά μας απειλεί τη ζωή. Και μέχρι να μεγαλώσει, για να καταλάβει τι συμβαίνει ακριβώς, θα πρέπει “να μην αφήνει το νερό να τρέχει και να μην ανάβει τα φώτα, γιατί τα ψάρια και τα φυτά θα πεθάνουν”. Κάποτε, μονάχα μεγάλοι άνδρες μιλούσαν για τη φύση και τα λόγια τους σήμερα αντηχούν ως “προοικονομία” αρχαίας τραγωδίας.. ‘Η απλά μας δίνουν κίνητρο να μάθουμε να αγαπάμε το μεγάλο αγαθό που λέγεται φύση… Όπως το πάρει κανείς…

“Η χειρότερη πλευρά της ζωής αυτή τη στιγμή, είναι ότι η επιστήμη συλλέγει ταχύτερα τη γνώση απ’ότι η κοινωνία τη σοφιά.”
Ισάακ Ασίμοβ, Κορυφαίος αμερικανός επιστήμονας (1920-1992)

“Πολλές φορές οι άνθρωποι καταργιούνται τη βροχή που πέφτει πάνω στο κεφάλι τους, αλλά δε ξέρουν ότι αυτή είναι η αιτία της αφθονίας που θα διώξει την πείνα.”
Άγιος Βασίλειος, Έλληνας Άγιος (330-379)

“ΕΛΕΝΗ: Δεν πήγα εγώ στην Τροία. Το είδωλό μου ήταν.
ΜΕΝΕΛΑΟΣ: Ποιος κάνει ζωντανά ομοιώματα;
ΕΛΕΝΗ: Ο αιθέρας! Οι θεοί το ομοίωμά μου από αιθέρα το έκαναν!”
από την Ελένη του Ευριπίδη,
Ευριπίδης, αρχαίος έλληνας ποιητής (480π.Χ.-406π.Χ)

“Κι όπως τα μάτια του ανθρώπου δε μπορούν να δουν το Θεό, έτσι δε μπορούν να δουν και το αγαθό.”
από το βιβλίο του Π.Κ.Ιωαννίδη: Ερμής ο Τρισμέγιστος, (αρχαίος Έλληνας διδάσκαλος του μονοθεϊσμού-9000π.Χ)

“Ο Θεός νοιάστηκε για αυτά τα δένδρα, τα έσωσε από την ξηρασία, από τις ασθένειες των φυτών, από κατολισθήσεις, από χιλιάδες θύελλες και πλημμύρες. Αλλά δε μπορεί να τα σώσει από τους ηλίθιους.”
Τζον Μουιρ, Αμερικάνος περιβαλλοντολόγος (1838-1914)

“Ίσως οφείλω το ότι έγινα ζωγράφος στα λουλούδια.”
Κλόντ Μονέτ, Κορυφαίος γάλλος ζωγράφος (1840-1926)

“Ας μάθουμε να εκτιμάμε, θα έρθουν καιροί όπου τα δένδρα θα είναι γυμνά και θα ανυπομονούμε να ρθει καιρός που θα μπορούμε να μαζέψουμε και πάλι φρούτα.”
Άντον Τσέχοφ, Ρώσος συγγραφέας (1860-1904)

“Κοίταξε βαθιά μέσα στη φύση, και μετά θα καταλαβαίνεις τα πάντα καλύτερα.”
‘Αλμπερτ Έινστάιν, Γερμανός φυσικός (1879-1955)

“Ένα πολύχρωμο δάσος προκαλεί το ίδιο δέος με ένα δάσος που φλέγεται, σε επίπεδο μεγαλείου τουλάχιστον, αλλά ένα μονάχα δέντρο μοιάζει με γλώσσα φωτιάς που χορεύει να ζεστάνει την καρδιά.”
Χαλ Μπόρλαντ, Αμερικανός συγγραφέας (1900-1978)

“Διαβάζοντας τις γραφές, είμαι τόσο ανανεωμένος που όλη η φύση μοιάζει να ανανεώθηκε κι εκείνη μαζί μου. Ο ουρανός μου φαίνεται να χει ένα ατόφιο, καλύτερο γαλάζιο, τα δέντρα βαθύτερο πράσινο. Όλος ο κόσμος χρεώθηκε τη δόξα του Θεού και νιώθω φωτιά και μουσική κάτω από τα πόδια μου.”
Τόμας Μέρτον, Αμερικανός συγγραφέας (1915-1968)

Διαφήμιση