Αρχική Ειδήσεις Κάτι θα… ψηθεί …βιολογικά!

Κάτι θα… ψηθεί …βιολογικά!

0

Γη της αφθονίας το Ξηρόμερο Αιτολωακαρνανίας, εκτός από την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, την κτηνοτροφία,τις αναμνήσεις της εμπορικής ακμής του παρελθόντος και το βελανιδοδάσος του ως σταθερό σημείο αναφοράς, σήμερα δίνει τη ..γη του ως βάση για ενός άλλου είδους παραγωγής, τη βιολογική γεωργοκτηνοτροφική εκμετάλλευση. Στην Κατούνα Ξηρομέρου, μια έκταση 2.500 στρεμμάτων, πλούσια από χλόη, χορτονομή, βελανιδιές, και πουρνάρια, φιλοξενεί την εξαιρετική ράτσα αγελάδων “Limousin” και 60 περίπου χειρομητέρες. Πρόκειται για “ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ”.

 Η επιθυμία για μια δημιουργική ασχολία, που πρωτίστως θα επέφερε πνευματική ηρεμία αλλά και ηθικήικανοποίηση, οδήγησε πέντε ανθρώπους (Κάτρης Γεώργιος ,Φαρμάκης Αθανάσιος, Φαρμάκης Ιωάννης, Φαρμάκης Θεόφιλος, Κάτρης Γιάννης) στην ίδρυση ενός αγροκτήματος. Όχι όμως συνηθισμένου. Η ιδιοσυγκρασία τους και η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον τους οδήγησε στη βιολογική επιλογή. Στόχος τους ήταν η αειφόρος γεωργία, που θα προσέφερε ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, προστατεύοντας το περιβάλλον αλλά και …την ευζωϊα των ζώων παραγωγής. Για το λόγο αυτό, η διαχείριση, εκτροφή και καλλιέργεια γίνεται από τους ίδιους σε όλα τα στάδια, διαδικασία που εκτιμήθηκε και σύντομα οδήγησε στην ικανοποίηση της ζήτησης του ολοένα αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων που ήθελαν να καταναλώνουν “αγνό” κρέας, από ζώα που τρώνε χορτάρι του Θεού, αμόλυντο και ανέπαφο από τα επικίνδυνα χημικά πρόσθετα. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του πρότυπου “Βιολογικού Κρεοπωλείου” στη συμβολή των οδών Εθ.Αντιστάσεως και Λασιθίου, στο Γέρακα Αττικής, ώστε μια ανέπαφη γεύση …Αιτολωακαρνανίας να φτάσει στον ουρανίσκο μας, πριν οργανώσουμε την “άδεια” για να την επισκεφθούμε. 

Ρεπορτάζ: Μαρία Αλιβιζάτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here