Αρχική Ειδήσεις “Ξαναγράφοντας Οικολογικές Ιστορίες”

“Ξαναγράφοντας Οικολογικές Ιστορίες”

0
Διαφήμιση

Τα οικολογικά παραμύθια δε θα μπορούσαν να μην έχουν την τιμητική τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5ης Ιουνίου. Και το Παιδικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου Ηρακλειδών, γιορτάζει αυτή τη μέρα με ένα αφιέρωμα στα Οικολογικά Παραμύθια και τίτλο “Ξαναγράφοντας οικολογικές ιστορίες″: Μαθήματα Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής για παιδιά 8-12 ετών με τη Χριστίνα Κόλλια.

Τα παιδιά περιμένει μια ασυνήθιστη, δημιουργική και αξέχαστη εμπειρία, καθώς μέσα από αφηγήσεις, συζητήσεις, ακούσματα κλασικής μουσικής και θεατρικό παιχνίδι, θα δημιουργηθεί τέτοια ατμόσφαιρα, ικανή να τα εμπνεύσει. Έτσι, θα γράψουν τις δικές τους ιστορίες για το περιβάλλον, αποκτώντας την προσωπική τους συλλογή και δημιουργία.

Η συμμετοχική αυτή εμπειρία λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής θα διεξαχθεί στις αίθουσες εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου για τρεις παραστάσεις. Κάθε μια θα είναι διαφορετική, αφού θα έχει ως θέμα και αφετηρία ένα διαφορετικό λογοτεχνικό παραμύθι.

Στα συν περιλαμβάνεται η ευγενική κίνηση του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, που θα προσφέρει σε κάθε παιδί που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, δωρεάν το βιβλίο της κας Χριστίνας Κόλλια “Το Μυστικό της Ανεμότρυπας”. Το βιβλίο αποτελεί την ιδεολογική αφετηρία της τελευταίας ημέρας του προγράμματος, ενώ έχει διακριθεί και με τοΓ΄Βραβείο παιδικής λογοτεχνίας του 28ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Πρόγραμμα:

25/5 : “Η μηλιά” του Εμμανουήλ Ροϊδη
“Μια γλυκιά σπλαχνική κοπέλα, που μια μέρα σώζει ένα σμάρι πουλιά από τα σκάγια των κυνηγών, καταφέρνει με τη βοήθεια των πουλιών, που πια είναι οι καλύτεροί της φίλοι, να γίνει η γυναίκα του βασιλιά και η πιο ευγενική και καλόκαρδη βασίλισσα σε όλο τον κόσμο” – Εκδόσεις Παπαδόπουλος

1/6: “Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα” του GionoJean 
“Η ιστορία ενός ανθρώπου που κατάφερε φυτεύοντας σπόρο-σπόρο να δημιουργήσει ένα ολόκληρο δάσος. Ένα συγκλονιστικό διήγημα με βαθύ οικολογικό μήνυμα” – Εκδόσεις Παπαδόπουλος

8/6: “Το Μυστικό της Ανεμότρυπας” της Χριστίνας Κόλλια
“Μια συναρπαστική περιπέτεια που καταγγέλλει την αλαζονεία και την απληστία και ταυτόχρονα προσφέρει στα παιδιά ένα θησαυρό γνώσεων από την ελληνική φύση και τη μυθολογία” Εκδόσεις Φίλντισι

Το Πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο στις παραπάνω ημερομηνίες και στις ώρες 11:30 – 13:30. Ενώ το κόστος συμμετοχής, ανέρχεται στα 20€/μάθημα, στα 50€ με προεγγραφή και για τα τρία μαθήματα, με 10% έκπτωση σε αδέρφια και 50% έκπτωση για κατόχους κάρτας ανεργίας.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

Γραφείο τύπου: κ. Ελένη Μ. Νομικού (Δευτ.-Παρ.: 09.00-13.00)
                      τηλ.: 210 34 61 981 (εσωτ. 201), κιν.: 6947 277 697
                      email: enomikou@herakleidon-art.gr

Διεύθυνση:     Ηρακλειδών 16, Θησείο
                     118 51 Αθήνα

                     (Στάση Metro: Θησείο)

Διαφήμιση