Αρχική Ειδήσεις Greenpeace

Greenpeace

0
Διαφήμιση

Η Greenpeace είναι μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση που με τη δράση της αναδεικνύει τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα και προωθεί αποτελεσματικές λύσεις για ένα πράσινο και ειρηνικό μέλλον.

Facts
H Greenpeace πιστεύει στην ειρινική διευθέτηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Πιστέυει στη μη-βία και κατά συνέπεια ότι η βία σε οποιαδήποτε μορφή της είναι λάθος επιλογή και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Στις δυναμικές της δράσεις οι ακτιβιστές της είναι εκπαιδευμένοι με τις αρχές της Μη-Βίαιης Άμεσης Δράσης.

• Διέπεται από ηθική και οικονομική ανεξαρτησία. Εφόσον δεν χρηματοδοτείται από πολιτικά κόμματα, κυβερνήσεις ή εταιρίες, παρά μόνο από πολίτες. Κατά συνέπεια δεν έχει περιορσμούς στις θέσεις και τις πράξεις της. Παράλληλα, η καλή χρήση της οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει από τους υποστηρικτές της, είναι διαθέσιμη μέσω του ετήσιου οικονομικού της απολογισμού, δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα της και στο περιοδικό των υποστηρικτών της.

• Δεν ξεχωρίζει την Οργάνωση από το σύνολο των υποστηρικτών της και τους ενσωματώνει στην έννοια “εμείς”. Θεωρεί ότι το μέλλον του πλανήτη εξαρτάται από τα εκατομμύρια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που μοιράζονται τα ίδια πιστεύω. Ενιαίος στόχος είναι η δημιουργία ενός πράσινου και ειρηνικού μέλλοντος.

Δράσεις
• Ερευνά τις αιτίες των περιβαλλοντιών προβλημάτων
• Εκθέτει και αντιμετωπίζει την κακομεταχείριση του περιβάλλοντος
• Ασκούν πίεση σε όσους μπορούν να επηρεάσουν τα περιβαλλοντικά θέματα προς το καλύτερο
• Καλούν σε δράση όσους έχουν την οικονομική και πολιτική δύναμη να φέρουν αλλαγές
• Προωθούν οικολογικά υπεύθυνες και κοινωνικά δίκαιες λύσεις που θέτουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την τωρινή και τις επόμενες γενεές
• Ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να δείξουν υπευθυνότητα για τον πλανήτη

από την ιστοσελίδα της Greenpeace

website ελληνικής Greenpeace: http://www.greenpeace.org/greece/el/

Στοιχεία επικοινωνίας: Greenpeace Ελλάς, Κολωνού 78, τ.κ. 104 37 – Αθήνα,
                                    τηλ. 210 3840774 & 5
                                    fax. 210 3804008

Διαφήμιση