Αρχική Ειδήσεις ΣΟΚ! Οι ωκεανοί “βάρυναν” και συνθλίβουν τη γη εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών

ΣΟΚ! Οι ωκεανοί “βάρυναν” και συνθλίβουν τη γη εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών

0
παγοσ (5)
Διαφήμιση

Ο πυθμένας του ωκεανού βυθίζεται κάτω από το βάρος των βαρύτερων ωκεανών, ως αποτέλεσμα της τήξης των παγετώνων που προκαλούν οι κλιματικές αλλαγές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με νέα μελέτη!

παγοσ (2)

Οι επιστήμονες στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντέλφτ στην Ολλανδία ανακάλυψαν ότι ανθρωπογενείς μεταβολές στα επίπεδα των ωκεάνιων υδάτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προκαλούνται από την αλλαγή του κλίματος, καταστρέφουν τον πλανήτη μας.

παγοσ (4)

Μετά τη μοντελοποίηση και ανάλυση νέων δεδομένων, η ομάδα διαπίστωσε ότι, ως αποτέλεσμα της αύξησης της στάθμης της θάλασσας και της αλλαγής του κλίματος, ο ωκεάνιος όροφος βυθίστηκε κατά μέσο όρο περίπου 0,1 mm / έτος μεταξύ 1993-1994 ή 2,1 mm συνολικά!

παγοσ (3)

Αυτή η σχετικά μικρή αλλαγή μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ακρίβεια ή την ανακρίβεια των μετρήσεων της στάθμης της θάλασσας, αν δεν ληφθεί υπόψη.

Στη μελέτη τους που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Geophysical Research Letters, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι παραδοσιακές δορυφορικές μετρήσεις υποτιμούν την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά περίπου 4% – 8%.

παγοσ (7)

“Η ίδια η Γη δεν είναι μια άκαμπτη σφαίρα, είναι μια παραμορφωτική μπάλα”, δήλωσε ένας εκ των επιστημόνων, σύμφωνα με τον Earther.. Με την αλλαγή του κλίματος, δεν αλλάζουμε μόνο την θερμοκρασία, παραμορφώνουμε και την ίδια τη γη με απρόβλεπτες συνέπειες…

παγοσ (8)

Επίσης διαπίστωσαν δε ότι η παραμορφωτική επίδραση του βαρύτερου ωκεανού στο θαλασσινό νερό είναι πολύ μεγάλη για να μετρηθεί με ακρίβεια χρησιμοποιώντας παραδοσιακά δορυφορικά υψόμετρα.

παγοσ (6)

Αυτό σημαίνει ότι οι μετρήσεις της αύξησης της στάθμης της θάλασσας με βάση την παραδοχή ενός στατικού θαλάσσιου νερού μπορεί να είναι ανακριβείς. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι μέτρησης της στάθμης της θάλασσας μπορεί να είναι εκτός λειτουργίας.

παγοσ (1)

Οι δορυφορικοί υψομετρητές, οι οποίοι μετρούν το ύψος της επιφάνειας του ωκεανού σε σχέση με το κέντρο του πλανήτη μας, υποτιμούν ουσιαστικά την πραγματική παγκόσμια άνοδο της στάθμης της θάλασσας, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη την άνοδο και την πτώση του θαλασσίου πυθμένα.

 

Ηλίας Ντράλλος

Διαφήμιση