Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Πρωθυπουργός: Παρουσίαση της καμπάνιας 2020 για τον τουρισμό (βίντεο)

Πρωθυπουργός: Παρουσίαση της καμπάνιας 2020 για τον τουρισμό (βίντεο)

0
Πρωθυπουργός ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Διαφήμιση

Την καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό για το 2020, παρουσίασαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρις Θεοχάρης πριν από λίγη ώρα στο CINE ΑΙΓΛΗ στο Ζάππειο. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την προβολή του συγκινητικού βίντεο της καμπάνιας που περνάει το μήνυμα πως το ελληνικό καλοκαίρι είναι μια κατάσταση του μυαλού και όλοι μπορούν να το απολαύσουν, όπου κι αν βρίσκονται.

O Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως “Η πανδημία άλλαξε πολλά πράγματα” και πως “η ελληνική οικονομία είναι πολλαπλώς εξαρτημένη από τον τουρισμό“.

“Από τις 15 Ιουνίου ξεκινάμε να υποδεχόμαστε πτήσεις από χώρες με χαμηλό επηδημιολογικό φορτίο, με απλά δειγματοληπτικά τεστ. …Από 1η Ιουλίου ελπίζουμε να μπορέσουμε να επεκτείνουμε αυτό το άνοιγμα σε άλλες χώρες.”, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας το πλεονέκτημα που έχουμε να βρισκόμαστε σε ανοικτούς χώρους. Ωστόσο επεσήμανε πως το φετινό, είναι ένα “διαφορετικό καλοκαίρι“.

“Ανοίγουμε σταδιακά αλλά με αισιοδοξία τις πόρτες και τα παράθυρα της Ελλάδος στον κόσμο”, προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στους εργαζομένους του κλάδου, τονίζοντας την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων, ενώ τους διαβεβαίωσε πως αναγνωρίζει τον φόβο και την αβεβαιότητα, την ανησυχία για την οικονομία και τα εισοδήματα. Ταυτόχρονα, τους παρότρυνε να εκμεταλλευτούν τα σχήματα εργασίας που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση, κάνοντας έκκληση να διαφυλάξουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. “Το κράτος κάνει ότι περνάει από το χέρι του με ένα πρωτοφανές πακέτο οικονομικής στήριξης για τα ελληνικά δεδομένα.”, προσέθεσε, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ανάγκη στήριξης του εσωτερικού τουρισμού.

Αναφορικά με την καμπάνια, ανέφερε πως “αυτή είναι μια καμπάνια που δεν επενδύει μόνο στο 2020, αλλά βλέπει και παραπέρα, βλέπει στο 2021, βλέπει στο 2022…”

«Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδος μεγαλείου»

Τουρισμός

Με τους παραπάνω στίχους του Δ. Σολωμού, ξεκίνησε την ομιλία του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης. Ενώ, συνέχισε λέγοντας πως “η ψυχή της Ελλάδας δεν έκλεισε ποτέ. Παρέμεινε και παραμένει ανοιχτή πρόσκληση. Με την καρδιά της να χτυπά δυνατά, αδιάκοπα, παντού, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης“.

Η ομιλία του στάθηκε σε τέσσερα χαρακτηριστικά σημεία. Αρχικά, ότι η Ελλάδα θα ανοίξει επιλεκτικά και σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία, προκειμένου να μην διακινδυνεύουμε την υγεία μας. Συνέχισε τονίζοντας πως εξακολουθεί η συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης και πως η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει όπου κρίνουν οι ειδικοί. Τρίτον επεσήμανε τα αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής που υιοθετήθηκαν και έκλεισε με την αναφορά στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλους τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Διαφήμιση