Αρχική Περιβάλλον Το ΚΕΠΑ μετέχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον

Το ΚΕΠΑ μετέχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον

0
Περιβάλλον
Διαφήμιση

Το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) μετέχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον με την Πρωτοβουλία “75 UN – 75 trees UNAI SDG 7”.

Το ΚΕΠΕ συμμετέχει με διπλή ιδιότητα του. Ως Συντονιστή του Δικτύου για την Πράσινη Ενέργεια του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Εύξεινου Πόντου (BSEC – GEN). Και ως ο Ακαδημαϊκός Κόμβος του ΟΗΕ για τον 7ο Στόχο της Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNAI Hub SDG7).
Συνδέεται με την έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τις κυβερνήσεις και τους απλούς ανθρώπους του πλανήτη να αυξήσουν την «φιλοδοξία» τους για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με συγκεκριμένες δράσεις.

Φύτευση και συντήρηση 75 δένδρων

Το ΚΕΠΑ μετέχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα για το Περιβάλλον

Για την επίτευξη των στόχων της η Πρωτοβουλία απευθύνεται σε κυβερνήσεις, σε Περιφέρειες, Δημοτικές αρχές και κάθε είδους νομικές οντότητες, που εντάσσονται στην κατηγορία των μη κυβερνητικών οργανώσεων (Non-state and sub-national actors –NSA).

Και προτείνει την ανάληψη μίας ελάχιστης δράσης που αντιστοιχεί στη φύτευση και στη συντήρηση 75 δένδρων αφιερωμένων στην 75η επέτειο του ΟΗΕ και στις προσπάθειες για ενίσχυση της βιοποικιλότητας του πλανήτη.

Ο UNAI Hub SDG7 προτείνει, όπου υπάρχει δυνατότητα, ο αριθμός των δένδρων να αυξηθεί σε πολλαπλάσια του 75 (750, 7500, κλπ.).

Ο UNAI Hub SDG7 προσκαλεί όσους ανταποκριθούν στην Πρωτοβουλία, να εγγραφούν στη “UNAI SDG7 – Community”.
Με σκοπό την καταγραφή του αριθμού των δένδρων, που θα φυτευθούν, την συγκρότηση μίας Διεθνούς Συνεργατικής Πρωτοβουλίας (International Cooperative Initiative – ICI) και την ανταλλαγή προτάσεων διεύρυνσης των δράσεων τους.

Διαφήμιση