Αρχική Περιβάλλον Γιώργος Κρεμλής: 3 περιβαλλοντικές εκδηλώσεις για την 5η Ιουνίου

Γιώργος Κρεμλής: 3 περιβαλλοντικές εκδηλώσεις για την 5η Ιουνίου

0
Γιώργος Κρεμλής
Γιώργος Κρεμλής (EUROKINISSI/ΕΦΗ ΣΚΑΖΑ)
Διαφήμιση

Ο Γιώργος Κρεμλής μίλησε για τρεις σημαντικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο 5 Ιουνίου και με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ενώ τόνισε πόσο σημαντική είναι πλέον η βιωσιμότητα του περιβάλλοντός μας.

“Ένα περιβάλλον που δεν ανταποκρίνεται στις υψηλότερες προδιαγραφές που διασφαλίζουν και την ποιότητα ζωής μπορεί να γίνει πηγή πανδημιών”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας και Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας, στη συνέντευξη του Χάρη Παυλίδη στο Κανάλι 1.

Χαρακτηριστικά, τόνισε «Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας και δεν γνωρίζει σύνορα». Αναφέρθηκε στο πώς επηρεάζεται και πώς αλληλεπιδρά με την ανθρώπινη δραστηριότητα και παρουσίασε μια σειρά από πράξεις που μπορούν να επιδράσουν θετικά βελτιώνοντας και την ποιότητα της ζωής μας. Ενώ, επεσήμανε πως η περιβαλλοντική μόλυνση είναι η νούμερο ένα αίτια θανάτου παγκοσμίως, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στα θέματα του περιβάλλοντος.

Γιώργος Κρεμλής: 3 περιβαλλοντικές εκδηλώσεις για την 5η Ιουνίου

Παράλληλα, αποκάλυψε τα σχέδια για ανάδειξη του Πάρκου Τρίτση σε πάρκο κυκλικής οικονομίας, με αφορμή και την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο εκεί.

Μεταξύ των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, θα είναι και εκείνη στον Άλιμο για την ανακύκλωση με την συμμετοχή μεταξύ άλλων, του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου και του πρέσβη των ΗΠΑ κ. Πάιατ.

Η τρίτη προγραμματισμένη εκδήλωση αφορά την ηλεκτροκίνηση και θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη. Σχετικά με την τελευταία, ο κ. Κρεμλής αποκάλυψε τις σκέψεις να δοθούν κίνητρα μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.

Πηγή: tomanifesto.gr

Διαφήμιση