Αρχική Ειδήσεις Βράβευση του Γενικού Λυκείου Γουβών Ηρακλείου Κρήτης από ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015

Βράβευση του Γενικού Λυκείου Γουβών Ηρακλείου Κρήτης από ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015

0
Διαφήμιση

Οι μαθητές της Α’ Λυκείου του Γενικού Λυκείου Γουβών Ηρακλείου Κρήτης βραβεύτηκαν για το έργο: «Δράσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας-Νέοι Ενεργειακοί επιθεωρητές σε δράση (Junior energy inspectors in action)», βραβεύτηκαν με το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015 από την κα Κλέα Κατσουγιάννη, Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής ECOSITY και Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2015, που διοργάνωσε για ενδέκατη συνεχή χρονιά το ECOCITY, συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι:

μαθητές Νικητάκης Αντώνης, Μαρκάκη Δέσποινα, Λαρετζάκης Μάνος, Πανηγύρη Αγγελική, Οψιμάκη Κων/να, Περβολαράκη Βάλια, Κορνελάκη Βούλα, Χριστίνα Βασιλείου, Λυδάκη Σοφία, Βουμβουλάκη Μαργαρίτα, Κλωνάρη Πετρούλα & Βασιλάκη Βασιλεία και υπεύθυνος καθηγητής Πυνηρτζής Γιώργος.

Μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου του Γενικού Λυκείου Γουβών του Δήμου Χερσονήσου, Νομού Ηρακλείου, το σχολικό έτος 2011-12 διερευνούν την ενεργειακή κατανάλωση των σχολείων του Δήμου (13 σχολεία) και, διαπιστώνοντας ότι το σχολείο τους είναι το πιο «ενεργοβόρο» και καταλαμβάνει την τελευταία θέση (Η΄ κλάση) στο ενεργειακό πιστοποιητικό, προτείνουν και εφαρμόζουν δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε φωτισμό, θέρμανση και ψύξη (σύμφωνα με το σχέδιο δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια του Δήμου – “Σύμφωνο Δημάρχων”).

Το σχολικό έτος 2014-15 οι μαθητές αναλαμβάνοντας το ρόλο του «Νέου Ενεργειακού Επιθεωρητή σε Δράση» μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 26,58% στο σχολείο τους και βελτιώνουν, με την βοήθεια πιστοποιημένου Ενεργειακού Επιθεωρητή, κατά μία κλάση – από την Η στην Ζ – τη θέση στο νέο ενεργειακό πιστοποιητικό.

Μελετώντας απόψεις και τάσεις μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου, καθηγητών και δημοτών διαπιστώνουν την ανάγκη εφαρμογής καλών πρακτικών και δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο προγράμματος ΕΝΕΡΓΕΙΝ (με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης) σε περισσότερα σχολεία στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η δράση αυτή κατατέθηκε ως υποψηφιότητα για το ετήσιο βραβείο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Περιφερειακών Ενεργειακών και Περιβαλλοντικών Οργανισμών.

(Όλη η πορεία της εργασίας έχει αναρτηθεί σε ελληνικά και αγγλικά στο Facebook: Junior Energy Inspectors In Action).

Στην απονομή παρευρέθηκαν οι μαθητές, η Αντιπεριφερειάρχης κα Μανασάκη Βιργινία, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης Ιωάννης, η συνεργάτης της Περιφέρειας Κρήτης κα Συμεωνίδου Μαρία, ο καθηγητής του σχολείου κ. Γεωργουλάκης Μανώλης και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ. Τζανίδης Ηλίας.

Διαφήμιση