Αρχική Ενέργεια Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 1,05 ευρώ το λίτρο

Πετρέλαιο θέρμανσης: Στα 1,05 ευρώ το λίτρο

0
ΠΕΤΡΟΛ1
Διαφήμιση

Με τα πρώτα κρύα προ των πυλών, τα νοικοκυριά προετοιμάζονται για την ετήσια προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Η αγορά “ανοίγει” στις 15 Οκτωβρίου 2019 και με βάση τουλάχιστον τα σημερινά δεδομένα, προβλέπεται ότι η τιμή του λίτρου θα καθοριστεί στα 1,05 ευρώ, υψηλότερη δηλαδή κατά 8 λεπτά περίπου σε σχέση με πέρσι.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Γιώργος Ασμάτογλου κατά την πανελλήνια συγκέντρωση του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, προσθέτοντας ότι η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι δυσβάστακτη και ότι η ανάγκη να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης είναι επιτακτική ώστε αφενός τα νοικοκυριά να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους και αφετέρου να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου.

Παράνομη διακίνηση

πετρέλαιο κίνησης

Κατά τη συνάντηση της ΠΟΠΕΚ συζητήθηκε και η παράνομη διακίνηση καυσίμων, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η πολυνομία. Όπως επισημάνθηκε, έξι υπουργεία και η ανεξάρτητη Αρχή ανταγωνισμού έχουν συναρμοδιότητα για τα πρατήρια, ενώ ταυτόχρονα οι πρατηριούχοι είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν και να ανανεώνουν 35 διαφορετικές άδειες για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ σημείωσε ότι τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) υπολειτουργούν και εξαντλούν τη δραστηριότητά τους στα πρατήρια. «Η ανεξέλεγκτη παραβατικότητα οφείλεται στις δομικές αδυναμίες της Διοίκησης, στην πολυνομία, την σύγχυση αρμοδιοτήτων αλλά και την απροθυμία της πολιτείας να βάλει τάξη στην αγορά καυσίμων”.

Υπογράμμισε ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης καυσίμων και η καθετοποίηση της αγοράς έχουν οδηγήσει εκατοντάδες πρατήρια σε «λουκέτο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση