Αρχική Περιβάλλον Σε …επανάσταση για το κλίμα καλεί η Extinction Rebellion

Σε …επανάσταση για το κλίμα καλεί η Extinction Rebellion

0
ρεβελιον2
Διαφήμιση

“Έχεις κληθεί. Κάτι συμβαίνει. Ξέρεις τι, το νιώθεις. Έχεις κληθεί να γίνεις κομμάτι του. Γιατί ο χρόνος τελειώνει. Βρισκόμαστε στο σημείο χωρίς επιστροφή. Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα. Οι επιχειρήσεις δεν κάνουν τίποτα. Τώρα είναι στο χέρι σου. Πρέπει να επαναστατήσουμε“.

Τα παραπάνω είναι απλώς ένα μικρό απόσπασμα από το μήνυμα που απευθύνει η οργάνωση Extinction Rebellion προς όλους τους πολίτες με στόχο την δραστηριοποίηση των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Επανάσταση τώρα

GettyImages 1137666429.0

Ξεκινώντας από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και για 2 εβδομάδες, η Extinction Rebellion καλεί σε παγκόσμια επανάσταση: “Μαζί και ειρηνικά θα καταλάβουμε κέντρα εξουσίας και θα τα κλείσουμε μέχρι οι κυβερνήσεις να δράσουν για το κλίμα και την οικολογία. Άφησε το γραφείο σου. Κάλεσε το αφεντικό σου. Φύγε από το σχολείο. Σβήσε την τηλεόραση. Κατέβασε το κινητό σου. Βγες στο δρόμο. Και φέρε κι άλλους μαζί σου”.

Ήδη στη δραματική αυτή έκκληση έχουν ανταποκριθεί 60 πόλεις σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Συλλήψεις

ρεβελιον1

Παρόλο που οι διαμαρτυρίες διεξήχθησαν σε ειρηνικό κλίμα δεν έλειψαν τα επεισόδια και οι συλλήψεις:

  • Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διάπραξη αδικημάτων εις βάρος 30 ανθρώπων καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν έναν δρόμο.
  • Λιγοστές συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Ζηλανδία όπου ακτιβιστές περικύκλωσαν το κυβερνητικό κτίριο που στεγάζει το υπουργείο το οποίο εκδίδει άδειες για γεωτρήσεις αερίου και πετρελαίου και βρίσκεται στην πρωτεύουσα, το Ουέλινγκτον.
  • Πενήντα άνθρωποι προσήχθησαν στο Άμστερνταμ επειδή έστησαν μια σκηνή σε κεντρικό δρόμο, έξω από το Ρέικσμουζεουμ (Εθνικό Μουσείο), το διασημότερο μουσείο της Ολλανδίας, και επειδή αρνήθηκαν να μεταφέρουν τη διαδήλωσή τους σε γειτονική πλατεία. Οι ακτιβιστές κρατούσαν φυλλάδια με τα οποία ζητούσαν “ΣΥΓΝΩΜΗ που αποκλείσαμε τον δρόμο, αλλά είναι επείγον”.
  • Στο Λονδίνο σήμερα το πρωί συνελήφθησαν περισσότεροι από 20 άνθρωποι. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα αποκλείσουν κομβικά σημεία της πόλης, περιλαμβανομένων των κτιρίων του Κοινοβούλιο και την πλατεία Τραφάλγκαρ.
  • Ακτιβιστές παρακώλυσαν την κυκλοφορία στο Βερολίνο, όπου οι αρχές έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα προχωρήσουν σε συλλήψεις επί του παρόντος.
  • Στο Παρίσι, 1.000 ακτιβιστές, υποστηριζόμενοι από το αντικυβερνητικό κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων, φέρεται να κατέλαβαν ένα εμπορικό κέντρο.

Α.Χ.

Διαφήμιση