Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Υπηρεσία Copernicus: Ο θερμότερος Σεπτέμβριος όλων των εποχών

Υπηρεσία Copernicus: Ο θερμότερος Σεπτέμβριος όλων των εποχών

0
καύσωνας3
Διαφήμιση

Ως τον θερμότερο Σεπτέμβριο όλων των εποχών κατέγραψε τον φετινό η Υπηρεσία Copernicus της ΕΕ  για την αλλαγή του Κλίματος. Πρόκειται για τον τέταρτο μήνα φέτος που κερδίζει αυτόν τον… τίτλο, μετά τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

“Τα πρόσφατα ρεκόρ θερμοκρασίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το τι μέλει γενέσθαι μακροπρόθεσμα. Όσο συνεχίζονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και οι συνακόλουθες επιπτώσεις τους στη θερμοκρασία του πλανήτη, τα ρεκόρ θα εξακολουθούν να σπάνε”, επισήμανε ο Jean-Noël Thépaut, διευθυντής της Copernicus στο Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Καιρικές Προγνώσεις.

0,57 βαθμοί θερμότερος

View image on Twitter
Ο Σεπτέμβριος του 2019 είχε θερμοκρασία κατά 0,57 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το μέσο όρο που είχε καταγραφεί για τον μήνα αυτό στο διάστημα 1981-2010.
Πιο υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε κάποιες περιοχές στην Ευρώπη, η Αρκτική, σε ένα μεγάλο τμήμα των ΗΠΑ, στο Ιράν, στο Αφγανιστάν, στη Μογγολία, στη Βόρεια Κίνα, στην κεντρική Νότια Αμερική, και στην Αυστραλία. Αντίστοιχα υψηλές ήταν και οι θερμοκρασίες της θάλασσας κυρίως στον βορειοανατολικό Ειρηνικό και στον Δυτικό Ατλαντικό.
Διαφήμιση