Αρχική Θεραπείες Το προβιοτικό βακίλλιο εξαλείφει τα βακτήρια σταφυλόκοκκου

Το προβιοτικό βακίλλιο εξαλείφει τα βακτήρια σταφυλόκοκκου

0
STAPHYLOCOCCUS
Διαφήμιση

Μια νέα μελέτη από τους επιστήμονες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας και τους συνεργάτες τους από την Ταϊλάνδη δείχνει ότι ένα “καλό” βακτήριο που απαντάται συνήθως σε προβιοτικά συμπληρώματα πεπτικού βοηθάει στην εξάλειψη του Staphylococcus aureus, ενός τύπου βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τους επιστήμονες στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) του NIH, απροσδόκητα διαπίστωσαν ότι τα βακτηρίδια Bacillus παρεμπόδιζαν τα βακτήρια του S. aureus να αναπτύσσονται στο έντερο και τη μύτη υγιών ατόμων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mahidol και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Rajamangala στην Ταϊλάνδη συνεργάστηκαν στο έργο.

Οι λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο προκαλούν δεκάδες χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο. Ο ανθεκτικός στη μεθειιλίνη Staphylococcus aureus, ή το MRSA, είναι γνωστός σε πολλούς ανθρώπους ως αιτία σοβαρής ασθένειας. Λιγότερο γνωστό είναι ότι ο S. aureus συχνά μπορεί να ζει στη μύτη ή το έντερο χωρίς να προκαλεί κακό. Ωστόσο, αν το φράγμα του δέρματος σπάσει ή το ανοσοποιητικό σύστημα υποβαθμιστεί, αυτά τα αποικιστικά βακτηρίδια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

Οι NIAID και οι Ταϊλανδοί επιστήμονες σχεδιάζουν να εξετάσουν εάν ένα προβιοτικό προϊόν που περιέχει μόνο B. subtilis μπορεί να εξαλείψει τον S. aureus στους ανθρώπους.

Διαφήμιση