Αρχική Ειδήσεις H DCNS ενισχύει την παρουσία της στο χώρο των θαλασσίων ΑΠΕ με...

H DCNS ενισχύει την παρουσία της στο χώρο των θαλασσίων ΑΠΕ με νέες τεχνολογίες

0
Διαφήμιση

Με τη δημιουργία συνεργιών με πανεπιστήμια κι ερευνητικά κέντρα, κοινοπραξιών με άλλες εταιρείες του χώρου και συνεχή έλεγχο καινοτόμων συστημάτων που εγκαθίστανται δοκιμαστικά για την αξιοποίηση της θαλάσσιας ενέργειας, η DCNS στοχεύει στην ενίσχυση της ηγετικής παρουσίας της στο χώρο των θαλάσσιων ΑΠΕ, ενώ οι επενδύσεις του Ομίλου στην έρευνα κι ανάπτυξη (R&D), ξεπερνούν το 8-10% του ετήσιου τζίρου της.

Σε συνεργασία με φορείς όπως το Πανεπιστήμιο της Caen Basse-Normandie, η Ouest Normandie Energies Marines (ONEM) και η Mission Régionale pour l’Innovation et l’Action de Développement Economique (MIRIDADE), η DCNS έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια για να καταπολεμήσει το φαινόμενο της βιοαπόθεσης που επηρεάζει τον υποθαλάσσιο εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την αξιοποίηση της ενέργειας της θάλασσας. Το φαινόμενο αυτό αφορά στη στην υπέρθεση θαλάσσιων οργανισμών επί ενός στερεού που βυθίζεται σε ένα υδάτινο περιβάλλον, με συνέπεια την ανάγκη τακτικότερης συντήρησης στην ξηρά.

Παράλληλα, η Open Hydro, θυγατρική της DCNS, έχει συνάψει στρατηγική συνεργασία, μέσω της δημιουργίας κοινοπραξίας με την Alderney Renewable Energy (ARE), της Race Tidal, για την κατασκευή αιολικού πάρκου, δυναμικότητας 300 MW, στα ανοικτά της Νορμανδίας, μιας περιοχής με μεγάλες ενεργειακές δυνατότητες. Στο αιολικό πάρκο, το οποίο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το 2020, θα εγκατασταθούν 150 υποθαλάσσιες τουρμπίνες των 2 MW η καθεμιά, με στόχο την κάλυψη των αναγκών περισσοτέρων από 150.000 νοικοκυριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρμπίνα L’ Arcouest που λειτουργεί δοκιμαστικά εδώ και τέσσερις μήνες ανοικτά της Βρετάνης, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη φάση των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες. Το πρωτότυπο αυτό μοντέλο των 16 μέτρων μπορεί να λειτουργήσει σε βάθος 50 μέτρων, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στις ενεργειακές δυνατότητες που προσφέρει η θάλασσα.

Διαφήμιση