Αρχική Ελλάδα Έρχονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Δείτε που θα δροσίσει

Έρχονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Δείτε που θα δροσίσει

0
Βροχή, καιρός
Διαφήμιση

Αλλάζει ο καιρός σήμερα Πέμπτη, καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη Μακεδονία, την Ήπειρο και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία αναμένονται τοπικές βροχές  και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Διαβάστε επίσης: Λέσβος: Αναζωπύρωση στη Βρίσα – Εκκενώθηκε ξανά ο οικισμός

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στη Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στη Θράκη βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικα 6 μποφορ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Σύννεφα - Καιρός

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τις μεσημβρινές τις απογευματινές ώρες στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Τα φαινόμενα στην Ήπειρο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στα νησιά του Ιονίου γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 και στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Θεσσαλία πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 και στην Κρήτη έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 και από το βράδυ έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Πλαστική σακούλα, σακούλες, καταιγίδα, βροχή
ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

 

Κεραυνούς και χαλάζι προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει ότι μετά τον καύσωνα έρχονται βροχές σε κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλάζι και κεραυνούς.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τον καιρό

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Μετά την έντονη ζέστη των τελευταίων ημερών φαίνεται πως θα ακολουθήσει έντονη αστάθεια την Πέμπτη με μπουρίνια και επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας φαινόμενα που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλάζι και έντονους κεραυνούς.

Τα γεωγραφικά διαμερίσματα όπου θα απασχολήσει αυτή η διαταραχή θα είναι η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα, τμήματα της δυτικής – κεντρικής Στερεάς, το εσωτερικό της Πελοποννήσου με έμφαση ορεινούς και ημιορεινούς όγκους, τμήματα της Θράκης και του βόρειου κυρίως βορειοδυτικού Αιγαίου.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΒΟΡΙΑΔΩΝ – ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Η έλευση αυτής της διαταραχής, θα προκαλέσει έντονη διαφορά πίεσης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων μέσα στη νύχτα της Πέμπτης στις αυτές περιοχές. Έτσι λοιπόν προς την περιοχή των Κυκλάδων, του ανατολικού – νότιου Αιγαίου, της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής – νότιας Πελοποννήσου θα δούμε εντάσεις του βοριά κοντά στα 8 μποφόρ, εξέλιξη που με τη σειρά της θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ

Εξαιτίας του ότι η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες είναι αρκετά ξηρή, είναι πολύ πιθανό σε περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, να προκληθούν πυρκαγιές εξαιτίας των κεραυνών. Έτσι λοιπόν σε μεγάλο τμήμα της χώρας μας την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα.

ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ

Η όλη αυτή εξέλιξη που αναλύθηκε παραπάνω, θα οδηγήσει σε ικανοποιητική για την εποχή πτώση του υδραργύρου με έμφαση τα ανατολικά και βόρεια. Στον αντίποδα στα δυτικά και τα νότια η ζέστη θα παραμείνει έντονη (θερμοκρασίες της τάξης των 37 με 38 βαθμών περίπου).

Ακολουθούν χάρτες βροχόπτωσης – ανέμου.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή – ετοιμότητα.

Διαφήμιση