Αρχική Μεταφορές Υπ. Μεταφορών: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός αλυσίδων για όλα τα οχήματα

Υπ. Μεταφορών: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός αλυσίδων για όλα τα οχήματα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.

0
xionolastixa isaac mitchell unsplash
Διαφήμιση

Την υπογραφή υπουργικής απόφασης που αναφέρει ότι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο όλοι οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο όχημά τους αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή να φέρουν χιονολάστιχα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Όπως διευκρίνισε σε συνέντευξή του ο κ.Παπαδόπουλος, η τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων θα γίνει υποχρεωτικό μάθημα για τους υποψήφιους οδηγούς και μάλιστα θα εξετάζονται δειγματοληπτικά.

Ο υφυπουργός εκτίμησε ότι η απόφαση θα ισχύσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να δημοσιοποιηθεί.

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

Ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τέλος Μαϊού θα έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που θα τεθεί σε διαβούλευση, με την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει τεθεί σε ισχύ.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα μειωθούν τα όρια ταχύτητας στις πόλεις και θα αυξηθούν σε κάποια σημεία των εθνικών οδών.

«Κλειδί» η εκπαίδευση

Από πλευράς υπουργείου έχει ήδη ανακοινωθεί η υποχρεωτική πλέον διδασκαλία της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία. Σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας ήδη από φέτος παρά τις δυσκολίες λόγω πανδημίας είχαν δημιουργηθεί τα πρώτα πιλοτικά εργαστήρια δεξιοτήτων σε 218 νηπιαγωγεια, δημοτικα και Γυμνασια.

Από την προσεχή σχολική χρονιά το πρόγραμμα θα ακολουθηθεί καθολικά σε 12.000 σχολικές μοναδες. Ηδη προετοιμάζεται η πλατφόρμα e-drive academy ώστε να συμπεριληφθεί στα εργαστηρια δεξιοτητων σε όλα τα σχολεία της χώρας και διερευναται η ικανοτητα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών μέσω του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

xionia2
(EUROKINISSI -ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Διαφήμιση