Αρχική Special Topics Ντελίριο παραλογισμού Πούτιν – Λουκασένκο: «Οι κυρώσεις θα μας ωφελήσουν»

Ντελίριο παραλογισμού Πούτιν – Λουκασένκο: «Οι κυρώσεις θα μας ωφελήσουν»

Ο Λευκορώσος ηγέτης «αποκάλυψε» ότι ξένοι μισθοφόροι κατευθύνονται από τη μεθόριο της Λευκορωσίας προς το Τσέρνομπιλ για να χτυπήσουν πισώπλατα, βάζοντας στο κάδρο το επόμενο ρωσικό χτύπημα.

0
Putin Lukashenko1
Διαφήμιση

«Οι κυρώσεις πάντοτε μας έκαναν πιο δυνατούς και τώρα επίσης. Θα τα καταφέρουμε και θα γίνουμε πιο ανεξάρτητοι, δηλαδή τελικά θα ωφεληθούμε», τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Λευκορωσίας στη Μόσχα, κατά την οποία το αφήγημα άλλαξε, αφού ειπώθηκε ακόμη και ότι οι Ουκρανοί σχεδίαζαν επίθεση δύο ημέρες πριν από την ρωσική εισβολή.

«Πάντα δεχόμασταν κυρώσεις, έχουμε συνηθίσει αυτήν την κτηνωδία της Δύσης που είναι παράνομη και αντιβαίνει σε συμφωνίες και διεθνείς συνθήκες, είπε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο και πρόσθεσε «Δεν επιτεθήκαμε εμείς εναντίον τους».

Ο Λευκορώσος ηγέτης δεσμεύτηκε ότι «Θα δείξω από πού ετοιμαζόταν επίθεση κατά της Λευκορωσίας. Αν δεν γινόταν προληπτικό πλήγμα από πλευράς μας, θα είχαν επιτεθεί κατά των στρατευμάτων που ήταν στα γυμνάσια με τη Ρωσία» υποστήριξε.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε «Εχουν βιολογικά όπλα και τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς» και απευθυνόμενος αόριστα προς την Δύση συμπλήρωσε ότι «ξένοι μισθοφόροι κατευθύνονται από τη μεθόριο της Λευκορωσίας προς το Τσέρνομπιλ για να χτυπήσουν πισώπλατα».

Kievo

Εθελοντές μαχητές από Μέση Ανατολή και μισθοφόρους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε την Παρασκευή το «πράσινο» φως για 16.000 εθελοντές από τη Μέση Ανατολή να αναπτυχθούν μαζί με τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αντάρτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, διπλασιάζοντας τις δυνάμεις της.

Η κίνηση, μόλις δύο εβδομάδες από τότε που ο Πούτιν διέταξε την εισβολή, επιτρέπει στη Ρωσία να αναπτύξει σκληρούς μισθοφόρους από συγκρούσεις όπως η Συρία χωρίς να διακινδυνεύσει πρόσθετες ρωσικές στρατιωτικές απώλειες.

Κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πρότεινε επίσης ότι οι δυτικής κατασκευής πύραυλοι Javelin και Stinger που καταλήφθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία θα πρέπει να παραδοθούν στις δυνάμεις του Ντονμπάς, μαζί με άλλα όπλα όπως φορητά από άνθρωπο συστήματα αεράμυνας, γνωστά ως MANPADS, και αντιαρματικοί πύραυλοι συγκροτήματα.

«Όσον αφορά την παράδοση όπλων, ειδικά δυτικής κατασκευής που έπεσαν στα χέρια του ρωσικού στρατού – φυσικά υποστηρίζω τη δυνατότητα να δοθούν στις στρατιωτικές μονάδες των λαϊκών δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντόνετσκ», είπε ο Πούτιν.

«Το γενικό επιτελείο επεξεργάζεται, και έχει σχεδόν ολοκληρώσει, ένα σχέδιο για την ενίσχυση των δυτικών μας συνόρων, με νέα σύγχρονα συστήματα», είπε ο Σόιγκου.

ukrania

Στο μεταξύ ο Πούτιν «βλέπει» πρόοδο στις ρωσοουκρανικές συνομιλίες

«Υπάρχουν ορισμένες θετικές αλλαγές, μου λένε οι διαπραγματευτές από την πλευρά μας», είπε ο Πούτιν σε συνάντηση με τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται «πρακτικά σε καθημερινή βάση».

Ο Πούτιν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είπε στις τηλεοπτικές δηλώσεις ότι θα αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες με τον Λουκασένκο.

Διαφήμιση