Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ευρώπη στη διάδοση παιδικής πορνογραφίας

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ευρώπη στη διάδοση παιδικής πορνογραφίας

Σύμφωνα με το Internet Watch Foundation, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γραμμή για την αναφορά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM), η κυκλοφορία υλικού σεξουαλικού περιεχομένου έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί κατά την πανδημία.

0
child abusse1
Διαφήμιση

Η διάδοση της παιδικής πορνογραφίας εκτοξεύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλές πλέον ΜΚΟ να πιέζουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρουσιάσει την πρωτοβουλία της για την αντιμετώπιση του φαινομένου, μετά από μήνες ανεξήγητων καθυστερήσεων.

Σύμφωνα με το Internet Watch Foundation, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή για την αναφορά υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM), η κυκλοφορία σεξουαλικού περιεχομένου που δημιουργείται από κάμερα web έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Every day we find videos showing children being groomed and manipulated into sexual acts which are recorded by an offender on the other side of a webcam and then shared online.​See our campaign to stop self-generated online child sexual abuse. https://t.co/gnwmdLY2Ia

Οι αντιδράσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

«Η Ευρώπη έχει πλέον το μεγαλύτερος πλήθος ιστοτόπων στον κόσμο που περιέχουν CSAM, κάτι που απαιτεί άμεση δράση από τα κράτη μέλη της ΕΕ», αναφέρει μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφεται από 20 ομάδες για την προστασία των παιδιών.

Οι ΜΚΟ επισημαίνουν τα πρόσφατα ευρήματα της Europol για τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, με περισσότερες από 46 εκατομμύρια μοναδικές εικόνες ή βίντεο κακοποίησης παιδιών στο αποθετήριό της.

Το 2020, το 86% όλου του γνωστού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που ανακαλύφθηκε διαδικτυακά από την IWF φιλοξενήθηκε στην Ευρώπη.

Οι καθυστερήσεις της Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επρόκειτο να παρουσιάσει την πρωτοβουλία της για την αντιμετώπιση της κυκλοφορίας της παιδικής πορνογραφίας τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός σύνδεσης στα τέλη του περασμένου έτους. Ωστόσο, μετά από αρκετές καθυστερήσεις, η νομοθετική πρόταση αναμένεται στις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

child abusse

«Ενώ οι δράστες έχουν αποδειχθεί πολύ εφευρετικοί όσον αφορά στη χρήση αυτών των τεχνολογιών, η δυνατότητα της τεχνολογίας να χαλιναγωγήσει αυτό το έγκλημα δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί πλήρως», αναφέρουν οι ΜΚΟ στην επιστολή τους, καλώντας την Επιτροπή να εγκρίνει αυτοματοποιημένα εργαλεία για την ανίχνευση της παιδικής πορνογραφίας.

Η πρόταση CSAM έχει ήδη βρεθεί στο επίκεντρο έντονων συζητήσεων καθώς οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής θεωρούν λύσεις που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη επιρρεπείς σε σφάλματα και φοβούνται ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν την πόρτα στη γενική παρακολούθηση των διαπροσωπικών επικοινωνιών.

Με πληροφορίες από Εuractiv

Διαφήμιση